Залагане на Австралийски Футбол: Видове залози и Стратегии

Сигурно си срещал хора, които са доста учудени, че гледаш австралийски футбол. Какво да направим като в днешно време имаме възможността да следим любимите си спортове независимо от това къде се провеждат първенствата?

А ако посетиш сайтовете на няколко букмейкъра, почти сигурно е, че ще намериш австралийския футбол редом до по-популярните по нашите ширини спортове. Така че щом спорта ти харесва, можеш да залагаш на него. Трябва ти само интернет и желание.

Как се залага на австралийски футбол

Разбира се, първо е нужно да избереш къде ще залагаш. В нашия сайт можеш да намериш ревюта на много букмейкъри и условията, които предлагат. Все пак е най-добре сам да ги посетиш и да намериш точно информацията, която ще ти е от полза. И не си мисли, че си се насочил към толкова екзотичен спорт. Предостатъчно букмейкъри предлагат залози за него.

Във всяка среща един срещу друг се изправят два отбора. Този, който се очаква да победи, се нарича фаворит, а по-слабият отбор се нарича аутсайдер. Коефициентите за фаворитите са по-ниски, а тези за аутсайдерите са по-високи.

Понякога се случва разликата между възможностите на отборите да е по-голяма и по-слабият общо взето да няма шанс за победа. В такъв случай коефициентът за по-силният отбор е пък толкова нисък, че направо да се обезсмисли залагането.

За да се избегне това се въвежда така наречения хендикап. Той представлява изкуствено променяне на резултата в полза на по-
слабия отбор. Приемаме, че той има определен брой точки в повече, а фаворита – по-малко. Така шанса за печеливш залог на аутсайдера се увеличава, както и коефициента за фаворита.

А за да направят залагането още по-динамично, много букмейкъри ти позволяват да гледаш срещите на живо през сайтовете им, или пък предоставят подробна статистика за играта, също така давайки ти възможността да поставяш залози на живо.

Предимството от залагането на живо е, че ти позволява да следиш срещата и да анализираш текущото представяне на отборите. Това би ти позволило да поставиш залози с по-голям шанс за печалба, а също така и да прецениш наново залозите, които вече си поставил.

Много букмейкъри предлагат Cash Out. Това е функция, която ти позволява да “замразиш” залог и да прибереш печалбата си до момента или да предотвратиш следващи загуби.

Факторите, които оказват влияние върху протичането на един мач по австралийски правила не се различават толкова много от тези на други отборни спортове. Важно е да провериш за скорошни трансфери и контузени играчи и в двата отбора, както и кой е домакин.

Мястото на провеждане на мача има значение не само при големи съперници, чиито фенове биха направили всичко, за да попречи на представянето на противниковия отбор. Понякога се налага един отбор да пътува големи разстояния до мястото на срещата, а ако към това се добави и друга скорошна среща, натрупаната умора може да окаже влияние на играта.

Един съвет, който важи за много спортове, е да не залагаш винаги на любимия си отбор. Прави премислени залози, които са повлияни от възможно най-малко емоции. А когато си решил да залагаш на дадена лига, не е нужно да поставяш залог на всяка среща. Всеки твой залог трябва да бъде разумно обоснован. Така шансовете ти за успех много се увеличават.

Видове залози на австралийски футбол

Нека сега да видим какви видове залози съществуват. Много от тях няма да те изненадат, но е много важно да си запознат с различните опции, които имаш при залагане.

Победител

Кой ще победи в срещата? В този залог няма нищо учудващо. Познай кой отбор ще спечели и прибери печалбата си.

Печеливша разлика

Ако да познаеш кой отбор ще спечели ти се струва прекалено лесно, опитай се да предвидиш колко точки преднина ще има победителят. Залогът можеш да намериш във вид 1-39 и 40+ например. Някои букмейкъри предлагат много по-подробна разбивка на точките за този залог, както и опция за равенство.

Освен в точки печелившата разлика може да се измерва и в голове.

Водещ по точки в четвъртините

Този залог е интересен и с високи коефициенти, но и доста труден. Изисква се да познаеш кой отбор ще бие по точки във всяка четвъртина.

Брой голове

Възможностите за залози свързани с броя голове в срещата са много. Една от тях е да избереш в коя четвъртина или полувреме от играта ще се отбележат най-много голове.

Друг известен залог е да определиш дали общия брой голове в срещата ще е под или над определено от букмейкъра число.

Залогът за общ брой голове може да бъде зададен и като поредица от интервали от числа, от които можеш да избереш.

Брой точки

Също е възможно да залагаш на това дали общия брой точки в срещата ще е четен или нечетен. А ако търсиш още по-точен залог, можеш да намериш такива, които ти дават интервали от точки общо за играта или по отбори.

Кой играч ще отбележи гол

Някои букмейкъри предлагат голямо разнообразие от залози, които включват списък с играчи и опции за залагане дали те ще отбележат гол. Подобни залози са тези дали даден играч ще отбележи над определен брой голове. Тези залози обикновено са с високи коефициенти.

Победител от лига

Могат да се правят и дългосрочни залози, като един от тях е победител от лига. Те обикновено са с по-високи коефициенти, защото един отбор трябва да спечели много срещи, за да стане шампион. А когато става дума за отбори извън най-големите фаворити, коефициентите рязко скачат.

Последен в лига

При някои букмейкъри можеш да намериш и залог за това кой отбор ще вземе Дървената Лъжица, „наградата“ за последния отбор в Австралийската Футболна Лига.

Стратегии при залагането на австралийски футбол

След като си видял основните типове залози, можем да обърнем внимание и на някои стратегии за по-успешно залагане. Австралийският футбол не е от най-популярните спортове в световен мащаб и затова стратегиите специално за него са редки.

Тук ще ти предложим няколко системи за залагане, които можеш да използваш в много случаи, включително при залагане на австралийски футбол. А когато придобиеш опит сигурно сам ще достигнеш до метода на поставяне на залози, който е най-добър за теб.

Система на Мартингейл

Дори и да не си чувал името, системата сигурно ти е позната. Залозите при нея могат да достигнат големи суми, но нищо не пречи и да поставяш и по-малко пари. Системата се прилага за лига или първенство.

Според теорията трябва да си избереш отбор и да заложиш малка сума на неговата победа от среща. При евентуална загуба повтаряш залога си за следващата му среща като го удвояваш. Така при печеливш залог ще си покрил загубите си. Разбира се, важно е да избереш отбор, който се очаква да има поне една победа, но колкото по-голям аутсайдер е, толкова по-високи ще са коефициентите за него. Добре е да използваш залози с коефициент над 2.00, за да сработи системата най-качествено.

Система на Пароли

Тази система е също се нарича анти-Мартингейл, защото е в пълна противоположност. При Пароли поставяш някакъв залог и го удвояваш в случай, че той е печеливш. Важно е да си определиш начален залог и до каква сума на залога би удвоявал. Дори и да си голям късметлия никак не е разумно да поставяш огромен залог само на база на това, че предходния ти е спечелил. Така че ако достигнеш най-високата сума, която си решил, че ще залагаш, върни се към началния залог.

В случай на загуба се връщаш отново към началния залог и продължаваш със системата.

Система по числа на Фибоначи

Друга, аналогична на Мартингейл, е системата по числата на Фибоначи. Те се характеризират с това, че всяко от тях е равно на сборът от предходните две. 0,1,1,2,3,5,8,13…

За да сработи тази стратегия отново трябва да си избереш подходящ отбор в първенство и да залагаш на неговата победа. Коефициентите пак се препоръчва да са над 2.0, а за пълното изчистване на всички загуби може да е необходим коефициент от 2.65. Все пак, ако избереш правилния отбор, той може би ще има по-нисък коефициент, но ще постигне победа по-скоро.

Система на Д’Алемберт

Друга система, която може да се използва за различни видове залози, е тази кръстена на френския математик Д’Алемберт.

При нея залагаш дадена сума и при успешен залог залагаш отново същата сума. Ако загубиш, при следващия залог трябва да удвоиш сумата.

Заключение

Както виждаш, не е невъзможно да залагаш на австралийски футбол. Независимо дали си решил сам да анализираш представянето на отбори и техните състави и на база на тази информация да поставяш своите залози или да опиташ някоя система за залагане, австралийския футбол е спорт, за който ще намериш предостатъчно възможности за залагане.

Но колкото и да мотивиран да се чувстваш да започнеш да поставяш пари на спорта, не забравяй да премисляш залозите и доколкото е възможно да не се повлияваш от емоции свързани с любим отбор или друго, което би имало влияние върху качеството на залога ти.

Късмет!

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.