Залагане на Волейбол: Видове Залози и Стратегии

Мислил ли си някога да залагаш на волейбол? Интересуваш се от спорта, чувал си, че има много възможности да залагаш онлайн и ти се иска да опиташ да спечелиш малко пари по този начин?

Тук ще ти опишем основите на залагането на баскетбол, видовете залози, които можеш да поставяш и няколко изпитани стратегии. Ако досега никога не си залагал на спорт, ще видиш, че не е трудно да поставиш началото.

Продължавай да четеш и разбери как можеш да залагаш с ума, а не със сърцето си и да правиш добре премислени залози на волейбол.

Как се залага на волейбол

Едно от първите неща, които трябва да проучиш, преди да започнеш да поставяш залози, са различните букмейкъри и условията, които предлагат. В нашия сайт можеш да намериш ревюта на много от тях, но е добре и сам да ги посетиш и да провериш именно информацията, която те интересува.

Сред основните термини, които трябва да изясним, са класификациите фаворит и аутсайдер. Така се наричат отборите, които букмейкърите съответно очакват да спечелят и тези, чийто шансове за победа са значително по-ниски.

Букмейкърите поставят ниски коефициенти за фаворитите и високи за аутсайдерите. И все пак има случаи, когато единият отбор е много по-добър. В тази ситуация коефициентът за него би бил толкова нисък, че да обезсмисли залагането. А никой букмейкър не би желал това.

За да се реши проблема с огромната разлика в шансовете за победа се въвежда така наречения хендикап. Това представлява изкуствено променяне на крайния резултат в полза на аутсайдера. Например приемаме, че единият отбор има 7.5 точки по-малко (-7.5), а другият е със 7.5 точки повече (+7.5).

Така се стига до по-малък шанс за печеливш залог за фаворита и следователно по-висок коефициент, а шанса да спечелиш пари от залог на аутсайдера също се повишава.

Друга особеност на залагането на спорт е, че освен преди началото на срещата, можеш да поставяш залози и по време на нейното протичане. Някои букмейкърски сайтове ти позволяват и да гледаш мача на живо или пък ти дават подробна статистика за протичането на играта.

Ти можеш да следиш внимателно срещата и да използваш събраната информация, за да поставяш залози за следващи сетове. По време на играта също можеш да залагаш и за победител, като букмейкърите променят коефициентите спрямо представянето на отборите.

А за някои срещи се предлага и функцията Cash Out, която ти позволява да “замразиш” залога си и да прибереш печалбите си на момента или да предотвратиш по-големи загуби. Cash Out може да се използва в различни стратегии при залагането на спорт.

Като оставим настрана техническите неща, нека да си поговорим за волейбол.

Става ли въпрос за турнири, при този спорт можем да кажем, че националните отбори са най-силни. Но ако си решил да залагаш на клубно първенство, не забравяй да провериш дали в отборите има нови или контузени играчи. Промените в съставите на отборите са един от основните фактори, които оказват влияние върху крайния резултат от първите мачове от сезона. В този етап често се наблюдават изненадващи резултати.

Друго, което има голям ефект върху играта, е мястото на провеждане на срещата. Домакините във всеки спорт имат предимство заради публиката и това, че не им е необходимо да пътуват преди мача. Но при волейболът мястото има още по-голямо значение, тъй като всяка зала е различна и факторите влияещи на играта са много.

Залите не варират само по големина. Някои са по-ниски, а при други разположението на светлините не се харесва на всички. Предимството за домакините от публиката при волейбола е по-голямо от това при много други спортове, защото шума в залите е много по-силен отколкото на стадион.

Освен мястото, влияние върху играта оказва и времето. Когато един играч играе срещи в последователни дни, умората му се натрупва и той започва да се представя по-зле. След като при много турнири по волейбол мачовете са разпределени в кратък период от време, това е друго нещо, което можеш да следиш.

Необходимо е да споменем, че волейболът, макар и обичан в България, не е сред топ спортовете в света. Вниманието, което му се отделя, не може да се сравни с това, което анализатори и букмейкъри отдават на футбола, тениса или баскетбола.

И все пак, ти можеш да се възползваш от това като бъдеш много добре информиран и следиш за случаи, в които букмейкърите пренебрегват дадена среща и не изчисляват съвсем внимателно коефициентите.

Видове волейбол залози

Това бяха общите ни насоки за залагането на волейбол. Сега е време да разгледаме какви точно залози можеш да поставяш преди или по време на волейболните срещи.

Победител

Както и във всеки друг спорт, във волейбола можеш да поставяш залози за победител от срещата. Това е първият залог, който идва на ум, и е добра отправна точка.

Точен резултат

Ако залогът за победител ти се струва прекалено лесен, можеш да опиташ да познаеш точния резултат от края на играта по сетове. Коефициентите са високи, защото е по-трудно да поставиш такъв печеливш залог.

Победител от турнир

Освен на победител в среща можеш да залагаш и на победител от турнир още преди той да е започнал. При този тип залози коефициентите обикновено са по-високи, защото един отбор трябва да победи в много мачове, за да стане победител. Именно по тази причина коефициентите също така скачат драстично като става въпрос за отбор, който не е сред фаворитите.

Общ брой точки

Можеш да залагаш и на общия брой точки, които даден отбор ще отбележи в мача. Този залог се среща под формата на залози “Под” и “Над” определено от букмейкърите число, например 95.5. Определено е така, за да е ясно, че ако отборът има 95 точки, залогът “Под” печели, а ако крайният резултат е 96 точки за отбора, само залозите “Над” са печеливши.

Също така можеш да намериш и залози за общия брой точки по сетове. Примери за това са дали крайния брой в сета е четно или нечетно число, а също и залози “Под” и “Над” с повече възможности за избор.

Преди започването на мача можеш да поставяш залози за първия сет, а по време на провеждането на срещата и за следващите сетове.

Победител в гейм

Друг вид залог е това кой отбор ще спечели даден гейм. Отново преди началото на мача залози се поставят за първия гейм, а по време на протичането му за всеки следващ.

Резултат след сетове

Имаш възможността и да поставяш залози за резултат след два или три сета. Букмейкърите обикновено дават опции само за залагане на определени от тях крайни резултати, които не обхващат всички възможни. Тук коефициентите са много високи, защото става въпрос за точен резултат в определен момент от играта.

Печеливша разлика в сет

Това е друг от залозите, които се правят за първия сет преди началото на мача и за следващ сет по време на провеждането му. Представлява залог на броя точки преднина на печелещия отбор или разликата между точките на отборите в сет. Дават се няколко избора за залагане. Тъй като това е изключително трудно да се предвиди, коефициентите са много високи.

Двоен резултат

Двоен резултат представлява два различни залога обединени в едно. Например даден отбор да спечели първия сет и да спечели мача. Този вид залози са с доста висок коефициент

Стратегии при залагането на волейбол

Сега вече знаеш какви различни залози можеш да поставяш на волейбол и можем да започнем да си говорим за стратегиите, които съществуват. Именно защото волейболът не е сред най-любимите спортове в световен мащаб, популярните стратегии специално за него са малко.

Затова ние ти предлагаме няколко стратегии, които можеш да използваш при залози на всеки спорт. Когато натрупаш опит сигурно сам ще стигнеш до методите на залагане, които работят за теб, но като за начало можеш да се възползваш вече разработените системи.

Залагане с Cash Out

Cash Out е много полезна функция при следенето на срещи на живо. Използвайки я правилно, можеш да увеличиш печалбите си от залози.

Една от стратегиите с Cash Out е да поставиш комбиниран залог на няколко срещи и да следиш тяхното развитие. Много букмейкъри ти позволяват да правиш такива залози, които обединяват няколко други залога в едно с много по-висок коефициент, а също и понякога дават възможност за Cash Out при тях.

Така ако си заложил за победата на 5 отбора и в момента играе последния от тях, но не мислиш, че ще победи, а другите ти прогнози са били правилни, възползвай се от Cash Out и прибери натрупаната до момента печалба. Тя няма да е толкова голяма колкото с пет правилни прогнози, но също ще е стабилна.

Система Мартингейл

Дори и името да не ти е познато, сигурно си чувал за тази система. Тя може да се използва в най-различни ситуации, но също е приложима и при волейболните първенства.

Идеята е да си избереш отбор и да заложиш малка сума на неговата победа от среща. При евентуална загуба повтаряш залога си за следващата му среща като го удвояваш. Така при печеливш залог ще си покрил загубите си. Разбира се, важно е да избереш отбор, който се очаква да има поне една победа, но колкото по-голям аутсайдер е, толкова по-високи ще са коефициентите за него. Добре е да използваш залози с коефициент над 2.00, за да сработи системата най-качествено.

Система по Фибоначи

Друга, аналогична на Мартингейл, е системата по числата на Фибоначи. Те се характеризират с това, че всяко от тях е равно на сборът от предходните две. 0,1,1,2,3,5,8,13…

За да сработи тази стратегия отново трябва да си избереш подходящ отбор в първенство и да залагаш на неговата победа. Коефициентите пак се препоръчва да са над 2.0, а за пълното изчистване на всички загуби може да е необходим коефициент от 2.65. Все пак, ако избереш правилния отбор, той може би ще има по-нисък коефициент, но ще постигне победа по-скоро.

Система на Д’Алемберт

Друга система, която може да се използва за различни видове залози, е тази кръстена на френския математик Д’Алемберт.

При нея залагаш дадена сума и при успешен залог залагаш отново същата сума. Ако загубиш, при следващия залог трябва да удвоиш сумата.

Заключение

Ако вече си добре запознат с волейбола и следиш новините за любимите си отбори и първенства, то ти си много добре подготвен, за да започнеш да залагаш.

Остава ти само да избереш правилните букмейкъри и какви видове залози ще поставяш, но също е важно да не спираш да следиш представянето не само на твоя отбор, но и на неговите противници, както и да разшириш хоризонтите си и да поставяш залози там, където можеш да спечелиш най-голяма печалба, вместо да се ограничаваш само с един отбор или първенство.

Успех и залагай разумно!

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.