Еврофутбол Ревю

Винаги сме се чудили на избора за име на първият български букмейкър – Еврофутбол. В крайна сметка нито е само евро, нито е само футбол. Но пък не може да се отрече, че от създаването му досега Еврофутбол набира огромна популярност сред любителите на спортни залози.

Ако живееш в България, със сигурност си виждал поне един от над 900-те им обекта за спортни залози. Очевидно е, че Еврофутбол има широко разпространение из страната.

Днес обаче ще си поговорим за техния онлайн портал, неговите плюсове и минуси и като цяло дали Еврофутбол си заслужава на фона на останалите букмейкъри, набиращи популярност у нас в последните години.

  Какво ни хареса:

 • Специализиран по отношение на спортни залози
 • Информационен рай
  Какво не ни хареса:

 • Занижени коефициенти
 • Крайно малко стимулиращи бонуси
 • Не могат да се правят залози онлайн

Кои са Еврофутбол?

Еврофутбол е първият лицензиран букмейкър в България. Оперира от вече 27 години, за които създава гъста мрежа от наземни букмейкърски пунткове из цялата страна и събира екип от над 3000 обучени букмейкъри.

Той е пълноправен член на Световната лотарийна организация (WLA) и на Европейски лотарии, като се ръководи от високите критерии на тези организации.

Не може да се отрече, че е един от най-успешните бизнеси в България, достигнал най-голямата франчайз верига и заслужил членство в Българския форум на бизнес лидерите.

С навлизането обаче на чуждестранни букмейкъри в страната, които предлагат, освен спортни залози, казино игри, покер, модерни функции и всевъзможни бонуси, и то всичко онлайн, което ти дава възможност за комфортна игра без физически усилия, Еврофутбол постепенно бива изместен от лидерската си позиция.

Компанията е Еврофутбол ООД и се регулира от Държавната комисия по хазарта.

Основана: 1990

Седалище: София

Сайт: www.eurofootball.bg

Еврофутбол Бонуси

Еврофутбол не предлага популярните в момента бонус за нови играчи или безплатни екстри. Оскъден е откъм бонуси, особено на фона на букмейкъри като Efbet.

Суперджакпот 15

Суперджакпот 15 е специален бонус, чиято стойност се увеличава с всеки тираж, както на тотото например. В момента той е близо 70 000 лева.

Как да играеш за тази главозамайваща сума? За всеки тираж Еврофутбол определя 15 срещи, които участват в програмата за Суперджакпот 15. От теб се иска да направиш предвиждания за изходите на всички тези 15 срещи, като първа стъпка към съблазнителната награда.

Предвижванията може да са единични, двойни и тройни. Инструкциите за попълване на талона са да маркираш „СДП1“, „СДП2“ и останалите полета, които се отнасят към бонуса.

В тези залози не можеш да използваш двоен шанс. Залогът за всяка колонка е фиксиран на стойност 10 стотинки. Минималният залог на талона е един лев, какъвто си е и стандартният за залозите в Еврофутбол.

Суперджакптотът се разделя поравно между всички печеливши. Освен джакптотът, ще ти бъде и изплатена съответстващата на произведението на коефициентите на познатите срещи печалба.

Срещите, които участват в надпреварата за Суперджакот 15 са обособени в едноименна секция.

Максгол

Максгол е най-новият продукт на Еврофутбол. От 30 предварително определени от Еврофутбол футболни срещи, трябва да предвидиш шест, седем или осем най-резултатни, в които ще бъдат отбелязани най-голям брой голове, а в замяна получаваш огромни печалби.

При залог от един лев, при осем познати мача, имаш възможност да удариш печалба от 3500 лева!

Мачовете, които участват в тази категория са в отделна секция Максгол в сайта. Офертата е изключително атрактивна, така че покажи в майсторството на своите предвиждания, като се впуснеш в надпреварата с най-високи коефициенти.

Спортни залози

Откъм селекция на спортовете, Еврофутбол не изостава, като предлага всички най-популярни пазари за залози. Освен основните, които изброихме по-долу, понякога организира и залози за по-нестандартни спортове като аеробика, сърфинг, кикбокс, сумо, шах, игри със зарове и така нататък, но те не присъстват в постоянната селекция.

Всички олимпийски спортове и такива, които имат лицензирани спортни федерации също се намират в списъка.

Все пак подбраната селекция е нещо, което се очаква от компания, специализирана единствено в букмейкърството и с дългогодишно присъствие на пазара. Въпреки това, не може да се каже, че Еврофутбол е с най-обширната селекция от спортове в България.

Efbet например предлага повече спортове, с по-добри коефициенти, а дори букмейкърството не е единствената или основната му дейност.

  Спортовете в Еврофутбол:

 • Футбол
 • Баскетбол
 • Тенис
 • Хандбал
 • Моторни/Автомобили
 • Крикет
 • Бейзбол
 • Ръгби
 • Плажен Волейбол
 • Колоездене
 • Гонки с кучета
 • Виртуален футбол
 • Голф
 • Австралийски футбол
 • Американски футбол
 • Бокс
 • Хокей на лед
 • Конни надбягвания

Видове спортни залози

Еврофутбол предлага основно разнообразие от типове залози, но не и разширените възможности, които предлагат онлайн букмейкърите. Имаш възможност за залог „Двоен шанс“, при който можеш да заложиш едновременно на два различни изхода от събитие и да удвоиш възможността си за печалба. Недостатъкът е, че коефициентите в случая са доста ниски.

Имаш възможност и за Хендикап залози, при които букмейкърът предварително задава предимство в резултата за по-слабия под разбиране отбор, ако решиш да заложиш на него.

Може да залагаш и за изхода от цели първенства и състезания (тоест за шампион) в секция Дългосрочни събития. Там обикновено коефициентите са високи, защото тези залози са трудно предвидими.

Други видове залози са сбор голове, „ще вкара ли еди-кой-си отбор гол“ и така нататък, но фактът, че всичко се прави на хартиени фишове, които не са с безкрайни възможности, „спъва“ букмейкъра в опита му да създаде наистина голямо разнообразие от интересни залози, каквито има в сайтове като Efbet, включително и от света на политиката, медиите, или пък тип „еди-кой-си (играч) ще отбележе първи гол“ например.

Освен виртуален футбол и виртуални гонки, Еврофутбол не предлага други виртуални спортове, каквито ще откриеш при други букмейкъри, като например фентъзи баскетбол или тенис.

Коефициенти

Колкото и да ни се иска да подкрепяме българския бизнес, не може да се каже, че Еврофутбол предлага по-добри коефициенти от другите букмейкъри, опериращи в България, а дори обратното.

В много от случаите коефициентите на Еврофутбол са доста по-ниски от тези на Efbet например, където не просто условията са по-добри, ами може да ги направиш веднага, от вкъщи, от телефона и да ги затвориш по всяко време преди края на срещите.

Сравнени с коефициентите в Efbet за едно и също събитие, те са 1.80 вместо 2.01, 2.95 вместо 3.56 и 3.00 вместо 3.78. Цифрите говорят сами по себе си, че стандартът на коефициентите в Еврофутбол са много занижени на фона на други букмейкъри като Efbet, които не просто предлагат по-високи печалби, ами и много по-добри, удобни и модерни условия за игра.

Услуги към спортни залози

Към спортните залози се предлагат услугите програми, прогнози, резултати (и на живо), както и статистика.

Сайтът обаче не предлага излъчване на живо на спортни срещи, въпреки че оперира свой собствен тв канал. Освен с приятели да навиете букмейкърите от кварталния пункт да ви пуснат мач по друг канал, в Еврофутбол няма как да наблюдавате игрите. Виртуалните надбягвания обаче се излъчват, както и тиражите на игрите на ЕвроБет.

Понеже залозите не се правят онлайн, така популярната функция Кеш-Аут, с която затваряш залога си по всяко време преди края на среща, за да задържиш печалба или да предотвратиш евентуални загуби, липсва, което е огромен недостатък.

Имаш право да анулираш залога си до 6 минути след приемането му, но задължително преди началото на първата среща от фиша ти. Ако пък залогът ти е на живо, анулирането е изключено. А и като се замислиш, че всичко това се прави на живо в пункта, където опашка преди теб може да ти „изгърми“ шестте минути, и това не е най-удачният вариант.

В сайта има секция Попълване на талон, където подробно можеш да се запознаеш с метода на попълване, което е в голяма помощ на начинаещите.

Условия

За да се включиш в игрите на Еврофутбол, трябва да си на първо място пълнолетен, като винаги би трябвало да влизаш в пункт с документ за самоличност, защото може да ти го поискат за проверка на годините.

Правиш своите предвиждания на талон (фиш), подаваш го на букмейкъра, заплащаш си залога и получаваш квитанция за потвърждение, с която по-късно ще претендираш за печалбите си, така че винаги я пази.

Ако дадено събитие, на което си заложил, е отменено по някаква причина и не се изиграе до 36 часа след уреченото време, Еврофутбол приема всички предвиждания за печеливши с коефициент 1, тоест ти връща заложените пари.

Видове залози във футбола

Е, не е изненада, че в ЕвроФУТБОЛ, футболът е с добро покритие на пазарите.

Тъй като е български букмейкър, разбира се, на първо място е Първа лига на България, където може да залагаш на всички срещи, но пък с доста по-ниски коефициенти от тези на Efbet и Bet365.

Всички международни състезания са в списъка: клубни, приятелски, междунационални и така нататък, например Шампиоска лига, Лига европа, Световно първенство, състезания на ФИФА и УЕФА.

От световните преминаваме към големите лиги на Европа: Висша лига на Англия, Бундеслига на Германия, Примера Дивисион и Суперкупа на Испания, Серия А и Суперкупа на Италия, Лига 1 на Франция и други.

Други не толкова популярни страни на футбола са Япония с Джей лига, Турция с Първа лига, Гърция със Суперлига, Беларус с Висша лига и много други.

Всичко това обаче ще откриеш и в останалите букмейкъри с доста по-добри шансове за голяма печалба.

Видове залози в тениса

Никак не сме впечатлени от тенис селекцията на Еврофутбол, особено след като сме писали за залози в тениса на толкова много други букмейкъри, където е имало доста за изброяване.

Предлагат се само събития от Асоциацията на тенис професионалистите (АТП), Женската тенис ацосиация (УТА) и Чаланджър състезания (само за мъже).

При това положение се питаме, къде са събитията от Откритото първенство на САЩ (US Open), Межународната тенис организация (ITF, мъже и жени) или състезанията от Големия шлем? Ами, не са в Еврофутбол със сигурност, но пък ще ги откриеш в Efbet например.

Видове залози в баскетбола

В баскетбола са избрани международни състезания като приятелски срещи, ЕП18 – Дивизия А и Шампионат на Азия.

От „меката“ на баскетбола – САЩ – присъстват състезания на НБА (Националната баскетболна асоциация) за мъже и жени. В списъка е включена и Купата на Губернатова от Филипините.

Отново може да се каже, че липсват доста събития от света на баскетбола, които се предлагат от повечето букмейкъри. ЕВРОфутбол не предлага дори състезания от ЕвроБаскет, което е доста показателно.

Спорт Макс

Спорт Макс е нововъведена секция в Еврофутбол, която всъщност е за виртуален футбол. Той се състои от анимирани футболни срещи, които се играят на всеки 5 минути и продължават по пет минути.

Този тип виртуални залози се извръшват от всички букмейкъри в България, където можеш и да наблюдаваш самата игра, а това не е достъпно от сайта на Еврофутбол. Все пак в тази секция коефициентите не са лоши.

Гонки

През 2012 година Еврофутбол стартира продукта гонки, който дава възможност за залагане на резултати от надбягвания с хрутки на живо, предавани от Великобритания чрез сателит. Тях може да наблюдаваш на екраните във всеки пункт и междувременно да залагаш.

Скоро след това, Еврофутбол и добавя залози на виртуални гонки от виртуални хиподруми.

Казино залози и покер

За съжаление, Еврофутбол е специализиран в букмейкърската дейност и не предлага казино залози или покер игри. Това го дърпа назад в надпреварата с букмейкъри като Efbet, Bet365 и други, които освен, че имат отлични секции за спортни залози, предлагат и разнообразие от други хазартни дейности.

ЕвроБет игри

Макар и със собствена онлайн платформа, ЕвроБет игрите се предлагат и в пунктовете на Еврофутбол.

За разнообразие измежду спортните залози, в обектите на Еврофутбол може да играеш на числа с ЕвроШанс, 5 от 11, Спорт Шанс, Lottomania, Poker Chance, както и да търкаш билети на Лотария България и Планета.

Не е същото, като да предлага огромна гама от казино игри, но все пак е нещо забавно, което са приобщили към спортните си залози.

Депозит, теглене, сигурност

Тъй като залозите не се извършват онлайн, частта с плащанията е малко по-специфична.

Депозит

Споменахме вече, че клиентите не си отварят лични сметки в Еврофутбол, а всичко става на принципа на плащаш на място сумата, която си решил да заложиш в даден момент.

В случая „депозит“ е неправилен термин, но за да вървим по схемата, с която правим ревю на букмейкъри, ще приложим информацията в тази секция.

В букмейкърските пунктове се плаща в кеш или с карта (но не е сигурно, че всички обекти са снабдени с устройствата за целта). Попълваш своите фишове и предоставяш сумата на стойността им. Минималната стойност на залог е един лев, а максималният е 5000 лева за спортни събития и 300 лева за гонки.

Теглене

Получаването на печалби става по два начина.

Ако размерът на печалбата ти е до 2 000 лева, може да си я получиш във всеки един обект на Еврофутбол, независимо къде е направен залога ти. Това може да стане по всяко време след края на последната среща от фиша ти.

Ако печалбите ти надхвърлят 2 000 (дай Боже), изплащането става през всеки работен тен в клоновете на Българска пощенска банка след издаване на искане за банково плащане от букмейкърски пункт или централния офис на Еврофутбол.

Сигурност

По отношение на сигурността, метода за обслужване на клиенти на Еврофутбол е може би най-сигурният.

В крайна сметка ти не отдаваш никакви лични данни и то най-вече в Интернет пространството, където и с най-големите защити пак стават гафове, не се обвързваш с компанията и не им даваш достъп до сметка, от която могат да те „ошушкат“ случайно.

Всичко е на изключително опростен принцип: плащаш за това, което искаш и получаваш това, което си заслужил. Няма значение кой си, какво и защо. Единственото, което може да ти поискат като личен документ е само, за да проверят дали си пълнолетен, ако изглеждаш на съмнителна възраст.

Сайт-специфични екстри

Тук Еврофутбол наистина се е постарал да бъде максимално полезен на клиента. В сайта ще откриеш всевъзможни екстри, с които да си подпомогнеш максимално играта, да придобиеш знания и култура в спортните залози и да получаваш новини от света на спорта.

Вестник „Еврофутбол“

В самия сайт информацията от този популярен вестник се намира в секциите с новини, прогнози, резултати и така нататък.

Физическата версия на вестника, в който се публикуват тиражи, прогнози, спортни новини, коментари, анализи, препоръки от експерти, класирания, статистика и резултати, може да откриеш във всеки пункт на Еврофутбол.

Вестникът излиза два пъти седмично – във вторник и петък.

Телевизия

През 2008 година Еврофутбол стартира собствен информационен тв канал. Той се излъчва денонощно, седем дни в седмицата и представлява графична информационна програма с актуална информация за топ срещи, срещи на живо, реклами от спортния свят, видео от мероприятия и кампании на букмейкърската къща, информация за нови продукти и услуги и така нататък.

Това всъщност е и канала, който се излъчва на телевизорите във всички пунктове.

Книга „Системи за пълно комбиниране“

Това скъпоценно за любителите на спортни залози четиво е достъпно чрез безплатно изтегляне от сайта.

Книгата ще те запознае с предназначението на системите, условията, при които всяка една от тях осигурява печалба и всички особености на спортните залагания.

За новобранци това е безценен източник на информация, а за вещите в спортни залози също съдържа системи за подобряване на играта, успех и извличане на печалби от прогнозите.

Това е един от уникалните продукти на Еврофутбол, които няма да откриеш при никой друг букмейкър в България.

Еврофутбол Академия

Всяка страст може да се превърне в кариера, а Еврофутбол Академия ти дава възможност да получиш знания за букмейкърската дейност и да излезеш със сертификат.

Обучението и изпита са изцяло онлайн и са достъпни за хора дори само със средно образование и без никакъв трудов опит и квалификация.

Обучението е напълно безплатно.

Раздел “Изтегли“

Подобна секция в букмейкърски сайтове е рядко срещана, затова си заслужава да и обърнем малко внимание.

Еврофутбол прави достъпни за изтегляне всички готини материали за клиента, от брошури на кампании до видео материали от най-интересните срещи.

Там ще откриеш и PDF файлове с указания за залагане, съкртено изписване на видовете първенства и видовете залози и още много полезни материали.

Поддръжка

Еврофутбол обучава всеки нает представител и букмейкър, така че отношението към клиента винаги е на ниво. Ще ти бъде отговорено на всякакви въпроси и винаги екипът ще е в готовност да ти съдейства.

На фона на повечето букмейкъри в момента обаче, откъм контактите с клиенти има два сериозни пропуска: Еврофутбол не предоставя денонощен съпорт и не предлага чат на живо.

Връзка с екипа може да остановиш между 8 сутринта и 00:00 вечерта (това е и работното време на пунктовете). Освен основният телефон и имейл за връзка, в сайта са изброени и отделните номера на специфични отдели като отдел реклама например.

Може обаче въобще да не ти се наложи да се свързваш лично с екипа, за да получиш отговор на въпроси, понеже информацията в полза на клиента в сайта е икзлючително изчерпателна, което много ни допадна.

В секцията с често задавани въпроси (FAQ) наистина са засегнати до голяма степен възможните неща, за които може да имаш нужда от обяснение.

  Методи за контактуване:

 • Чрез и-мейл на: office@eurofootball.bg
 • Телефон: 02/81 80008
 • Факс: 02/ 81 89107

Мобилно приложение

През 2014-та година излиза и мобилно приложение на Еврофутбол, което обаче е достъпно само за потребители на Android системи, което е голям пропуск от страна на компанията, понеже в България притежателите на Apple продукти са многобройни и се увеличават постоянно.

Приложението отново служи само като информационен портал, като предлага програма, коефициенти и резултати, включително и за гонки.

То е безплатно и може да го изтеглиш от магазина Google Play. Мненията за него обаче са предимно негативни, като най-изтъкваният недостатък е, че е безполезно, при положение, че не позволява поставянето на залози от телефона.

Все пак екипът работи върху усъвършенстването му и до момента са отстранени повечето първоначални оплаквания на потребителите, така че приложението си е сравнително добро, ако ти е нужно такова с информативна цел.

Версията на сайта пък, която се отваря от браузърите на мобилни устройства като телефони и таблети, не е разработена със по-специфичен за този тип екрани интерфейс. В това отношение сайтът има нужда от подобрения.

Сайт дизайн и софтуер

Сайтът на Еврофутбол е с приятен и модерен дизайн. Преобладават тъмни сиви, черни и сини фонове, а надписите са в бяло, сиво и жълто – по подобие на голям процент от букмейкърите по цял свят.

Тъй като сайтът е основно информационен портал, Еврофутбол са се постарали да го направят с възможно най-лесен за навигиране интерфейс.

Разбира се, всичко е на български, което е огромен плюс. Всички секции и бутони са обозначени така, че няма да се чудиш кое за какво е. Лесно ще откриеш всичко, което ти е нужно в сайта.

Основните секции са разположени в две ленти най-отгоре в началната страница, като има отделни секции, посветени на спортовете в Еврофутбол, залозите на живо, конки, спорт макс (виртуален футбол), резултати на живо и медия.

В другата лента пък ще откриеш всичко в помощ на играча: новини, тиражи, резултати, правила, букмейкъри, информация за компанията, възможности за кариери в компанията, най-често задавани въпроси (FAQ) и поле с материали за изтегляне, сред които дори видео материали от срещи и тапети за десктоп.

Сайтът е добър, това не може да се отрече и е изключително полезен за хора, които търсят подробна информация заз всичко от света на спортните залози. Фактът обаче, че не позволява онлайн залози му е основен недостатък.

В крайна сметка, дори да събереш всичката информация за своите залози от компютъра, лаптопа, таблета или телефона, ти все пак ще трябва да се разходиш до най-близкия пункт, за да ги осъществиш, а там така или иначе ще откриеш всичката тази информация.

Софтуер към сайта няма.

Отваряне на сметка

За съжаляние, Еврофутбол все още не е предприел стъпка към регистрация на клиенти и отварянето на техни лични сметки. Това до голяма степен се дължи на факта, че дейността на залозите не се извършва онлайн, а във физическите пунктове.

Все пак това е един от големите недостатъци на Еврофутбол. Липсата на лични сметки води и до невъзможност за следене на играта на клиентите, което възпрепядства създаване на програми за лоялни клиенти, индивидуални оферти и прочие.

Общо взето, ако искаш да играеш в Еврофутбол, просто отиваш в някой от пунктовете в твоя град, попълваш фиша си и плащаш на място без никакво личностно обвързване с букмейкъра.

Не че този метод няма и предимства, защото някои хора предпочитат точно такъв тип, но пък си има и недостатъците, които споменахме.

Пунктовете на Еврофутбол

Те са навсякъде из страната. Виждал си ги, чувал си за тях, може би си ги и посещавал.

Те са с приятна обстановка, приятелска атмосфера, удобни диванчета с масички, многобройни екрани и безплатни напитки.

В сайта има секция Букмейкъри, в чието меню може да потърсиш най-близкия пункт до твоето местоположение.

Финални думи

Еврофутбол си имаше своя прайм преди да навлязат новите за България букмейкъри. Не можем да си кривим душата и да кажем, че той предлага нещо повече от тях, даже напротив.

До голяма степен този букмейкър просто изостава и не успява да се конкурира с тях, най-вече откъм коефициенти и бързи оналйн услуги.

Мнението, с което оставаме най-вече за онлайн портала е, че откъм информация и образоване на потребителите е наистина отличен, но до там. Защо ни е да разглеждаме всичко това и като решим да направим залог да трябва да ходим до някой пункт, който в някои случаи може никак да не е на удобно място, като можем просто да отворим приложението или сайта на букмейкъри като Efbet и да направим залозите си още сега.

Честно казано, липсват му модерни функции. Дори няма опция за Кеш-аут. Единственото му предимство може би е, че ако искаш да останеш анонимен и необвързан с компанията ти за спортни залози, с Еврофутбол може да го постигнеш.

Но пък ще се ограничиш откъм коефициенти, а все пак ние не залагаме за едно потупване по рамото, а за печалби.

Нашата препоръка е да разгледаш подробните ни ревюта на други букмейкъри, които оперират в България и сам да се убедиш, че има далеч по-добри условия от тези.

Екипът на WinBig ти пожелава късмет!

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.