Как се Играe Бинго (и Най-Доброто Онлайн Бинго)

Бинго… Като чуеш това име сигурно си представяш как американски пенсионери го играят в някой филм. Всъщност бингото не е игра само за баби и дядовци, а може да е доста интересно и занимателно, а също така да ти донесе и печалба. В тази статия ще те запознаем с историята, правилата и различни вариации на бинго.

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Какво е бинго

Бинго е хазартна игра, при която се залага на комбинация от числа. В България числата, които участват в игра на бинго, са от 1 до 90. Всеки участник си закупува един или повече талони съдържащи по петнадесет различни числа.

За първообраз на бингото може да се счита италианската игра лото, която се е играла още през 1530 г. През следващите векове играта се популяризирала и в други европейски държави, а през двадесети век бингото в днешния му вид се появило в щатите. Първоначално играта се наричала Beano заради бобовите зърна (англ. beans), с които участниците отбелязвали изтеглените числа. Твърди се, че при печалба развълнуван участник извикал „бинго“ и така се родило популярното название на играта.

Днес бинго продължава да е широко разпространена игра, като най-популярните разновидности са великобританското, което се играе в много други европейски страни, и американското бинго.

Как се играе бинго

Правилата на европейското бинго са лесни. Участниците си купуват талони с предварително обявен номинал за играта, след което с машина се изтеглят топки с написани на тях числа. Участниците маркират изтеглените числа, които присъстват в талоните им. Печалба получава участника, първи маркирал всички числа в една или две хоризонтални линии на талона си. Голямата награда или така нареченото „бинго“ получава играчът, който пръв маркира всички числа на талона си. В случай на повече участници, обявили линия или бинго, печалбата се разделя по равно между тях.

Всеки талон за бинго съдържа 27 полета за числа в девет колони и три реда. Талоните се разпечатват в серии по шест, което дава възможността на играч закупил цяла серия да има всички числа от 1 до 90 в талоните си.

Бинго лотария

Бинго лотария се среща често във вид на скреч карти, при които имаш зададени числа, които все едно са изтеглени при игра на бинго, както и други, които изтриваш, за да видиш дали ще имаш съвпадение с „изтеглените“ числа. Обикновено бинго лотариите предлагат по няколко печалби спрямо това колко съвпадащи числа имаш.

Бинго Милиони

Бинго Милиони е вид бинго лотария, при която печалбите достигат до 1 500 000 лева. При Бинго Милиони имаш шест зададени бинго числа и изтриваш полето под тях разкривайки 35 числа. Всяко съвпадащо число ти носи печалба, която започва от 2 лева за едно съвпадащо число, 5 лева за две числа, 50 лева за три числа, 1 000 лева за четири числа, 20 000 лева за пет числа и достига до 100 000 лева за шест съвпадащи числа. Освен това има и поле „Бинго Бонус“, което крие множител. Спрямо това какъв множител ти се падне можеш да увеличиш печалбата си до 15 пъти!

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Американско бинго

Американското бинго е подобно на европейското бинго, но има своите особености.

При европейското бинго участват числата до 90, а талоните се разпечатват в серии по шест талона с по три реда всеки с пет числа. Тоест на всеки от шестте талона има петнадесет числа. Печалба се изплаща, ако участника маркира всички числа в един или повече редове от талона си.

При талоните за европейско бинго има зависимост къде можеш да намериш дадено число, което много улеснява маркирането. Числата са подредени в девет колони във възходящ ред. Например в първата колона можеш да намериш числа от 0 до 9, във втората от 10 до 20 и така нататък.

В американското бинго участват числата от 1 до 75, а играчите получават квадратен 5×5 талон с 24 числа и една празна позиция в средата на талона. Числата се изтеглят значително по-бавно отколкото при европейското бинго, като освен тях се изтегля и буква, съответстваща на колоната, в която се намират. Участващите букви са B, I, N, G, O. Заедно с числата те се обявяват под формата на B1 или N33 например.

При американското бинго в първата колона могат да се намерят числа от 1 до 15, във втората от 16 до 30, в третата от 31 до 45, в четвъртата от 46 до 60 и в петата от 61 до 75. Те са подредени в произволен ред.

Друга основна разлика е начинът, по който се изплаща печалба в американското бинго. Вместо редове се използват печеливши комбинации, които се обявяват в началото на всяка игра. Комбинациите могат да представляват четирите крайни точки на картата, диагонали или поредици от позиции, наподобяващи символи или букви.

Да следиш няколко талона в европейско бинго наведнъж може да се стори трудно на начинаещите, но при игра с голям брой талони маркирането на числа и търсенето на печеливши комбинации е по-усложнено при американското бинго. Затова то традиционно се играе по-бавно.

Онлайн бинго

В България не се предлага онлайн бинго, в което можеш да играеш с реални пари, но онлайн казината предлагат бинго игри. Такива са Bingo Best и Bingo Fast в онлайн казиното на efbet например. При тях избираш с колко талони искаш да играеш, както и залог. Числата се изтеглят и маркират автоматично.

Много онлайн бинго игри изплащат печалби по различни линии , независимо от това как изглежда фиша. Например играта Bingo Best включва петнадесет комбинации от печеливши числа.с

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Бинго зали в София

Ето няколко бинго зали в София, които предлагат електронно бинго, което се играе на игрални автомати.

ebingo efbet Люлин

ул. „Панчо Владигеров” 44

ebinqo.com

08:00-01:00

ebingo Nova НДК

пл. „България” 1

ebinqo.com

24 часа в денонощието

ebingo Нова Централна гара

бул. „кн. Мария Луиза” 102

ebinqo.com

08:00-06:00

Финални думи

Бингото не е остаряла игра, която днес се играе само от малцина. Напротив, много хора по света всеки ден влизат в бинго залите, за да се насладят на игра, която изисква късмет и внимание. Други пък изпробват късмета си с онлайн бинго, а трети проверяват дали е дошъл техният момент чрез популярните бинго лотарии.

В случай, че решиш да опиташ някой вид бинго, пожелаваме ти късмет!

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.