Кеш Аут: Как работи функцията затвори залог?

Ако ти кажем, че вече не е нужно да мачкаш от нерви фиша си със залог, докато гледаш мач, който очевидно ще те издъни, приел, че вече си вътре с дадена сума? Нито пък е нужно да трепериш по време на последния мач от залог с пет селекции, четири от които са излезнали успешни. Няма нищо по-гадно от това да те издъни само една среща! Не е и нужно да се стига дотам, тъй като кеш аут опцията винаги е насреща.

Кеш аут ли? Какво?

Знаем, че вече искаш да знаеш повече! Ако искаш да разбереш как можеш да поемеш контрол над своите залози, сам да определяш своите гарантирани печалби или да ограничаваш загубите си, да променяш условията на залозите си впоследствие и още трикове за успех чрез затваряне, значи си на правилното място.

Заповядай!

Какво е кеш аут (затвори залог)

Кеш аут или „затвори залог“ е опция, която ти позволява да затвориш активните си залози по всяко време преди края на събитието за единични залози или края на последното събитие при множествени залози. Целта на опцията е да ти помогне да задържиш частична печалба или да предотвратиш пълна загуба на залога.

Тя е полезна, когато имаш съмнения, че играта може да не се развие според очакванията ти и да загубиш залога си или пък когато играта се развива според очакванията ти, но има шансове да те разочарова впоследствие.

Според вероятността на залога ти, която, разбира се, ще се променя заедно с развитието на събитието, ще ти бъдат предлагани различни суми за затваряне на залога. Приеми го все едно един вид си продаваш залога, като ти предлагат цена, отговаряща на шансовете му за успеваемост.

Ако например разгледаш предложението за кеш аут в момент, в който развитието на играта е в негова полза, със сигурност ще ти се предложи сума, която ще е по-голяма от сумата на залога (тоест ще получиш печалба), но и по-малка от потенциалната му печалба. Ако пък съответно решиш да затвориш залога си, когато вече нещата не вървят добре и виждаш, че най-вероятно ще го загубиш, то ще ти се предложи сума, която ще е по-малка от заложената, но пък поне ще си върнеш част от парите.

Нека ти помогнем да си го представиш с един пример: заложил си за победител Ювентус за среща Ювентус (2.85) срещу Барселона (2.55). Ако съдим по коефициентите, везните клонят съвсем леко към победа за Ювентус. Представи си, че мачът вече е започнал и виждаш, че и двата отбора играят доста добре. Ювентус отбелязват първият гол, но остава още едно полувреме от мача, а според твоите наблюдения, Барселона играят толкова стабилно, че никак не е изключено да изравнят или дори да поведат в резултата и да загубиш залога си.

Тук на помощ идва функцията кеш аут. Да речем, че си заложиш 100 лева на този мач, което значи, че при победа за Ювентус ще получиш 285 лева. Тъй като твоят отбор вече е повел, а и коефициентите са в негова полза, със сигурност функцията кеш аут ще ти предложи цена по-висока от сумата на залога ти, например 200 лева. Ако не ти се рискува, това е перфектната възможност да затвориш залога си още в този момент и да си догледаш мача спокойно, знаейки, че си 100 лева на печалба, независимо какво ще се случи до края на мача.

За да илюстрираме и обратната ситуация, представи си, че решаваш, че не искаш да се откажеш от допълнителните 85 лева и искаш да задържиш залога си още малко. Ако Ювентус вкарат втори гол например и цената на кеш аут и шансовете ти за печалба без кеш аут ще се увеличат. Да, обаче Барселона вкарват два гола в рамките на 20 минути и вече текат последните 10 минути от мача. Ако в този момент вече си убеден, че трябва да се измъкнеш от залог, който намираш за обречен, отново може да се отправиш към кеш аут опцията. Сега вече картинката със сигурност ще е по-различна: най-вероятно сумата, която ще можеш да си прибереш, ще е по-малка от 100-те лева, които си заложил, например 40 лева. Все пак, по-добре да загубиш 60 лева, отколкото 100, нали?

Имай предвид, че кеш аут опцията не се предлага за всички видове спорт, нито пък за всички пазари за залози, но пък е достъпна за най-популярните като футбол, тенис, баскетбол и други и най-вече за повечето събития, за които се предлагат и залози на живо.

Другото, което е хубаво да знаеш, е, че както при залозите на живо и тук трябва да си нащрек за променящи се коефициенти и за развоя на събитията в срещите – например при вкаран гол във футболен мач, функцията кеш аут може да бъде временно стопирана, докато се преизчислят коефициенти и така нататък. С други думи, трябва да действаш навреме.

След като в общи линии си изяснихме какво представлява опцията кеш аут, нека те запознаем и с видовете (да, има различни видове), а след това ще си поговорим повече за предимствата и.

Видове кеш аут

Разни хора, разни вкусове – и букмейкърите го знаят. Затова и кеш аут опцията се предлага в няколко разновидности, но пък не навсякъде ще срещнеш всички от тях.

Цялостен кеш аут

Тук няма какво ново да ти кажем, с което да не се повторим – това е типичният кеш аут за целия залог, единичен или множествен, който обсъждахме досега. Избереш ли опцията, твоят залог е стопиран изцяло и нещата приключват дотам. Не забравяй обаче, че всички селекции трябва да са или да са били активни към момента, за да използваш кеш аут.

Частичен кеш аут

С тази опция може да използваш функцията кеш аут само за част от залога и да оставил останалата част от него активна за същите коефициенти, за които си заложил първоначално.

Под „част от залога“ нямаме предвид да затвориш залога си за една селекция и да го оставиш за друга. По-скоро говорим за суми. Ако например си заложиш 100 лева, които можеш да направиш 500 при успешен залог. Офертата ти за цялостен кеш аут в даден момент е например 400 лева. Ако решиш, че искаш частичен кеш аут, можеш да направиш така: използваш кеш аут за 50 от 100-те лева залог, съответно ще получиш 200 лева от предложените 400 и оставаш с активен залог от 50 лева, с който можеш да спечелиш 250 при успешни прогнози.

Частичният кеш аут е много добра възможност за играчи, които искат да си гарантират някаква печалба и все пак да останат в играта.

Автоматичен кеш аут

Тази функция ти позволява сам да определиш някаква сума на кеш аут оферта, на която би се съгласил и букмейкърът автоматично да затвори залога ти, ако кеш аут офертата достигне до съответната сума в даден момент.

Това е полезна опция, защото така можеш да затвориш залога си при предварително поставени от теб условия, без дори да влизаш в акаунта си и да предприемаш действие. Също така, няма шанс да изпуснеш точния момент, в който да уцелиш сумата, която си искал.

Например поставил си залог от 10 лева с потенциална печалба 60 лева. Решаваш обаче, че би бил и доволен на 40, стига да няма шанс да загубиш. Предварително задаваш тази сума за кеш аут и, ако кеш аут офертата достигне 40 лева, залогът ти автоматично бива затворен, а парите се превеждат по сметката ти без никакво усилие от твоя страна и гарантирана печалба.

Промяна на залог

Още по-голяма свобода ти дава тази сравнително нова кеш аут опция. С нея можеш да промениш залога си чрез премахване и добавяне на селекции.

Ето как става. Да си представим, че си заложил 30 лева за победители в три мача (три селекции). Впоследствие обаче научаваш, че ключов играч от единия от тези три отбора, на които си заложил, е контузен и няма да играе. Решаваш, че без него победата никак не им е гарантирана, даже обратното.

Тук идва опцията Промени залог. Ако кеш аут офертата в този момент за твоя залог е 25 лева, то при избора за промяна на залога, приемаш тази оферта като сумата, която ще бъде заложена на променения ти залог. Тоест, премахваш селекцията с отбора, който смяташ, че няма да победи в съответния мач или пък я заменяш с друго събитие и така получаваш нов виртуален фиш на стойност 25 лева, чиято потенциална печалба ще се изчисли по тази сума и съответните коефициенти.

Няма как да очакваш, че след потвърден залог, можеш да променяш каквото ти падне, без това да ти коства нищо, но пък да платиш дребна цена, за да предотвратиш нещо, което би ти загубило доста повече, се преживява.

Предимства на кеш аут

Цялостното предимство на кеш аута като концепция е, че дава на играчите огромен контрол върху залозите им.

Може би ще се потретим, но първият и най-важен плюс на кеш аут опцията е, че ти дава възможност да предотвратиш част от потенциални загуби от залози, в случай, че събитията не се развиват според прогнозите ти, а и да задържиш част от потенциална печалба, която евентуално може да ти се изплъзне в хода на играта.

Както сам може би си си дал сметка от предишния раздел, разновидностите на кеш аут имат и други предимства като: промяна на потвърден вече залог срещу минимални щети, прибиране на част от печалбата без отказ като цяло от активен залог, автоматично прибиране на желана от теб сума при възможност.

Друг плюс е, че нещата стават много бързо. Избираш кеш аут за определена сума и тази сума се превежда по сметката ти – точка. Няма някакъв дълъг процес на одобрение, попълване на формуляри или нещо подобно.

Можеш да бъдеш, че кеш аут функцията никога няма да те преметне – сумите, които ти се предлагат във всеки един момент, отговарят напълно на развитието на събитията и съответно на пазара за залози, където всяко преизчисление отразява обновените шансове и вероятности.

Мога ли да използвам кеш аут за всеки залог?

Може би в близкото бъдеще ще измислят начини отговорът на този въпрос да стане положителен. Засега обаче отговорът е не.

Условия на опцията

Както вече споменахме, опцията не се предлага за всички спортове и за всички пазари за залози. Няма как и да ти кажем точно за кои се предлага, защото това варира от букмейкър до букмейкър. Общо взето, на първо място условието да направиш кеш аут на залог е да е налична тази функция като бутон някъде в залога.

Друго условие е за вида на залозите. Обикновено се предлага за единични и множествени, като се изключват системни, но някои сайтове предлагат кеш аут само за единични например. Трябва да си запознат със специфичните условия за кеш аут на твоя букмейкър.

Трето условие е залозите ти да са активни и неуредени, за да използваш кеш аут.

По-специфични условия и предлагани/непредлагани екстри към кеш аут функцията вече зависят изцяло от букмейкъра.

Къде мога да използвам кеш аут

Почти всички модерни букмейкъри предлагат кеш аут опция, но с различни условия и най-честно не под всичките и форми.

Ние ти предоставяме кратка информация за кеш аут опциите при най-популярните букмейкъри у нас – Efbet и Bet365.

Efbet

В Efbet се предлага само цялостен Кеш Аут, който е достъпен за определени пазари На живо и преди мача за избрани спортове като футбол, тенис, баскетбол и други. Предлага се обаче само за единични залози.

Ако Затвори Залог е достъпна функция за твоя залог и можеш да видиш предлагана сума за кеш аут, значи залогът ти се квалифицира в тези условия. Избирайки съответния бутон, ти се съгласяваш на предложената сума и се отказваш от по-нататъчни печалби от залога ти.

Като един от доказаните лидери на сцената с онлайн букмейкъри в България, Efbet предлага, освен функцията кеш аут, страхотни бонуси и често най-високи коефициенти, така че комплекта за успешните ти спортни залози е пълен – всичко останало зависи от теб. Възползвай се!

Bet365

Bet365 е много напредничав откъм функцията кеш аут. И в този аспект се доказва като един от най-добрите избори за любителите на спортни залози в България.

Bet365 предлага цялостно, частично и автоматично затваряне на залог. Функцията е достъпна за определени събития, мачове и пазари преди мач и На Живо за единични и директни множествени залози. Спортовете са разнообразни, като се набляга на футбол, тенис и баскетбол.

Стига към залога ти да присъства функцията Затвори Залог под формата на бутон и да е показана сума за затваряне на залаго. Ако избереш затваряне на целия залог, съответната сума ще ти бъде преведена по сметката и крайният резултат от мача вече няма да може да ти повлияе на акаунта.

За частично затваряне, активирай плъзгача за Затвори Залог, като натиснеш иконата до бутона и избереш Частично Затваряне. За да зададеш автоматично затваряне, натискаш иконата колело вдясно от бутона Затвори Залог, след като си направил залога си, въвеждаш границата си в полето „Ако сумата достигне“ и избираш бутон Създай Правило. Ако затвориш собственоръчно залога си, това правило отпада.

Максималният брой пъти за частично затваряне на залог е десет за единични и пет за множествени залози. Минималната сума за такова затваряне трябва да е равна ии по-голяма от десет пъти минималния залог за съответния вид залог.

Залозите, за които си използвал функцията кеш аут под каквато и да е форма, няма да се считат към условията за превъртане на бонуси.

Това са в общи линии условията за кеш аут в Bet365. Несъмнено букмейкърът предлага на своите играчи голяма свобода и контрол над залозите с минимални изисквания и условия. Убеди се сам!

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.