Как се Играе Рулетка (и Най-Добрите Онлайн Рулетки)

Как се играе Рулетка Правила и Стратегии

Ако имаше плеймейтки в хазарта, това щяха да са (не, не крупиетата, ами…) покер, рулетка и блекджек.

Трябва да се съгласиш с нас, че това са игри, които притежават огромен чар, който излъчват дори само имената им.

Днес ще си говорим за рулетката, която бързо ще се превърне в любамата ти игра, ако обичаш да залагаш на числа.

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Ако досега си странил от тази игра, защото не си бил сигурен как точно работи, след тази статия ти обещаваме, че няма да имаш този проблем.

Какво е рулетка?

Името на рулетката идва от френската дума за малко колело, каквото и колелото, което се върти в играта.

Има два типа рулетка: европейска и американска, но ние ще се фокуриаме над европейската, защото на такава и ще попаднеш в нашите онлайн казина.

Нека започнем отвътре навън или първо да разгледаме самата рулетка.

Тя съдържа числа от 0 до 36, които не са последователно разпределени, а на случаен принцип, като единственота последователност, която ще забележеш е редуващи се черно и червено.

От 1 до 10 и от 19 до 28, червеният цвят отговаря на нечетни числа, а черният на четни. При числата от 11 до 18 и от 29 до 36, е обратното. Единсвено нулата е в зелен цвят.

Колелото съдържа сектори за всяко число, през в живата игра се върти топче, докато не се спре на някой сектор, като по този начин отбелязва печелившото число. При видео играта принципът е същия, просто всичко е виртуално.

Таблото за залози е твоето поле за изява. Там освен всички числа, имаш и различни опции за комбинирани залози. Всичко това ще ти обясним в следващата секция.

Как се играе на рулетка?

Как се играе на Рулетка

Преди всяко завъртане на топчето, имаш време да направиш своите залози. Ако искаш да си само наблюдател за съответното завъртане, може просто да изчакаш резултата и да участваш в следващата врътка. Няма ограничение на броя на врътките, в които можеш да пропуснеш да дадеш своя залог.

Защо да пропускаш? Ами, някои хора изчакват да видят какви числа се падат и си изготвят някаква стратегия спрямо това. Играта е чисто на късмет, но пък всеки си има някакъв стил дори при игра на късмет.

Подробна информация за тези неща обаче можеш и да откриеш в менюто „Статистика“. Там ще получиш информация под формата на статистики за последните игри (в случая на рулетката на EGT 500 на брой).

Залагания

Как се залага на Рулетка

При всяка рулетка имаш различни опции за сумата на своите залози, най-често изобразени в чипове. Най-често минималният залог е 10 стотинки.

Можеш да избираш различен залог за всяко число или секция. Например може да избереш чипа от 10 стотинки и да ги заложиш на тройка, след което да избереш чипа от 50 стотинки и да ги заложиш на дестятка. Това е просто пример за принципа на смяна на залога.

Също така, може да увеличиш залога на всяко число или секция многократно. Например, ако залагаш с чип от 10 стотинки и натиснеш веднъж тройката, това значи, че си поставил залог от 10 стотинки на нея. Ако натиснеш два пъти обаче, залогът ти става 20 стотинки, съответно 3 пъти – 30 стотинки и така нататък. Може също така да сложиш веднъж 10 стотинки, след което чип от 50, което ще направи залога ти 60 стотинки. Схващаш принципа, нали? Представи си, че поставяш чипове върху самите числа.

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Като цяло, опциите ти за залог тук са много гъвкави. Готино е, защото, ако например искаш да заложиш на три числа, но мислиш, че едно от тях има по-голям шанс да се падне, на него можеш да заложиш голяма сума, а на другите две по-малки. Можеш да си „играеш“ със залога по всевъзможни начини.

Няма ограничение на числата, на които можеш да залагаш. Стига да имаш пари, ако искаш и на всяка опция от таблото можеш да заложиш. Дали това е печалившо е друг въпрос.

Зони за залагане

Залагания-на-Рулетка

Вътрешни залози

Имаш възможност да залагаш по няколко начина.

Straight up (А)

Да започнем с числа. Можеш да залагаш на колкото искаш определени числа. Всяко едно число от нула до 36 присъства на таблото отделно, така че от там нататък изборът е твой.

Изплащането е 35 към едно, тоест, ако числото, на което си заложиш, се падне, ще получиш печалба, която е 35 пъти твоя залог (при залог 10 стотинки на числото, това е печалба 3,50 лева). Сумата, която ще видиш обаче е 3,60 лева, тъй като 35 към едно, означава, че си връщаш залога и получаваш печалба 35 пъти отгоре.

Шансът за печалба при Straight up bet e 2.70.% Тъй като реалният шанс да се падне даденото число, е 36 към 1, пък казиното връща само 35 към 1

Ако искаш да заложиш едновременно на едно и две например, имаш два варианта. Може да заложиш на всяко едно поотделно, при което ще получиш печалба 35 пъти по-голяма от залога ти, ако едно от тях се падне. Имаш и друг вариант обаче, с по-ниска печалба, но и с по-нисък залог.

Split (Б)

Ако искаш едновременно да заложиш на две съседни числа, „поставяш“ чипа си на линията, която ги разделя.

 • Изплащане: 17 към 1

 • Шанс за печалба: 5.41%

Street (В)

Ако искаш да заложиш на така наречената „линия“ от три числа, залогът си трябва да поставиш на горната външна граница на таблицата, където се намира „линията“ от тези числа. Така например ако искаш да заложиш на едно, две и три едновременно, натискаш върху горната страна на квадратчето на единицата.

 • Изплащане: 11 към 1

 • Шанс за печалба: 8.11%

Corner (Г)

“Каре“ е друг тип залог, при който залагаш на четири съседни числа, като поставиш залога си в ъгъла, където тези четири числа се срещат. Например, за да заложиш на 2,3,5 и 6, натискаш в центъра на това „каренце“.

 • Изплащане: 8 към 1

 • Шанс за печалба: 10.81%

Line Bet (Д)

За залог на шест числа, чипът се поставя на външната гранична линия, където тя се пресича с линия, разделяща два съседни реда. Този залог покрива редици, всяка от по три числа.

 • Изплащане: 5 към 1

 • Шанс за печалба: 16.22%

Външни залози

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Red/Black (Е)

Друг вариант е да заложиш на цвят. Опциите обаче са черно или червено, което изключва нулата, така че шансът не е точно 50 на 50, но е достатъчно близко. Например, ако заложиш на червено, което и да е число в червен сектор, ще ти донесе печалба.

Някои казина връщат 50% от залога, в случаи, че се падне 0

Общо взето с един цвят залагаш на 18 числа. Печалбата е едно към едно, тоест ще получиш залога си обратно плюс печалба на същата стойност. Например залагаш лев на червено, пада се червено число, получаваш два лева.

 • Изплащане: 1 към 1

 • Шанс за печалба: 48.65%

Even/Odd (Ж)

“Even” означава четен, “Odd” нечетен. На твоето табло присъстват и тези две опции. С тях залагаш съответно на всички четни и/или на всички нечетни числа в рулетката.

 • Изплащане: 1 към 1

 • Шанс за печалба: 48.65%

Low/High (З)

Имаш варианти „1-18” (малки числа) и „19-36“ (големи числа). Сигурно вече се досещаш, че това са варианти колективно да заложиш на числата от 1 до 18 и от 19 до 36.

 • Изплащане: 1 към 1

 • Шанс за печалба: 48.65%

Dozen (И)

Също така, имаш сектори гласящи „1st 12”, “2nd 12” и “3rd 12”. Това са всъшност първите 12 числа, вторите и третите (залог на дузина). Тоест, ако заложиш на “1st 12”, това означава, че залагаш на всички числа от 1 до 12 и че ще получиш печалба, ако се падне едно от тях. „2nd 12” са числата от 13 до 24, “3rd 12” – числата от 25 до 36. Както сам виждаш, тук отново не участва нулата, така че ако искаш да заложиш и на нея, ще трябва да го направиш отделно.

 • Изплащане: 2 към 1

 • Шанс за печалба: 32.43%

Column (Й): Опциите „2 to 1” са три и отговарят на трите колони от по 12 числа.

 • Изплащане: 2 към 1

 • Шанс за печалба: 32.43%

Залози на сектори

Сектори на Рулетка

Тези залози няма да откриеш във всички рулетки, но ги има в рулетката на EGT (European Games Technology), която е една от най-разпространените у нас, така че искаме да ти разясним и тях. Тези залози са на база последователността на числата в самата рулетка (колелото). Тези сектори са:

Jeu zéro или Zero Spiel (Нулев сектор): 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15

Залагйки на този сектор, поставяш твоя залог умножен по четири, тоест четири чипа на четири места. На 0/2/3 (Street), 25/26/28/29 (Corner) по 2 чипа, 4/7 (Split), 12/15 (Split), 18/21 (Split), 19/22 (Split) и 32/35 (Split).

Voisins du zéro (Воазен/Голяма серия): 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25

Залагаш девет чипа: на 0/2/3, 4/7, 12/15, 18/21, 19/22, 32/35 и карето 25/26/28/29.

Orphelins (Орфалайн): 17, 34, 6, 1, 20, 14, 31, 9

Залагаш пет чипа, четири на четири Split-a (6/9, 14/17, 17/20 и 31/34) и един Straight-up (на едно).

Le tiers du cylindre (Тир/Малка серия): 27, 13, 36, 11, 30, 8, 23, 10, 5, 24, 16, 33

Залагаш шест чипа на шест Split-a: 5/8, 19/11, 13/16, 23/24, 27/30, 33/36.

Тези залози се поставят както по линии, карета, между съседни числа, а понякога и върху цяло число. Изплащането за типа залог, от който си спечелил, ще определи печалбата ти (виж по-горе).

Как протича завъртане

Завъртане на Рулетка

При рулетката, всеки играч на масата, независимо дали е онлайн или на живо, разполага с определено време, в което може да постави своите залози. Това е времето преди топчето да навлезне в частта със секторите на рулетката.

След обявен „край на залозите“ нямаш право нито да добавяш, нито да променяш, нито да се откажеш от своите залози. Преди това обаче имаш всяка една от тези опции. Не се притеснявай, ако докато протичат залозите в бързината натиснеш върху грешно число или без да искаш утроиш залога си, вместо да го удвоиш. Можеш просто да премахнеш залозите в хронологична последователност и по този начин да ги промениш или да се откажеш от тях.

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

След като залозите са приключени, играчите изчакват топчето да попадне в печелившия сектор. Съответно число е обявено и печелят всички, които по някакъв начин са го включили в залозите си.

Не забравяй, че в блекджека играеш срещу казиното, а не срещу другите играчи. Ако например ти и още някой сте заложили еднаква сума на еднакво число и то се е паднало, всеки от вас ще си получи цялата печалба независимо от другия. Няма нещо от сорта на „разделяне“ на печалбата.

House Edge – Предимство на къщата

Колкото и пари да раздават казината, и на теб, и на нас ни е пределно ясно, че и те трябва да печелят отнякъде.

Това е така нареченото „предимство на къщата“. Общо взето това е сигурната печалба на казиното от всеки играч и е различна за всяка игра.

При европейската рулетка това предимство е 2,7 процента. Просто казано, такъв процент от твоите залагания (не твоите пари, а общата стойност на залаганията, които правиш) със сигурност остава за казиното.

Този процент се ичислява по следния начин: в случай, че заложиш на червено например, шансовете ти за печалба са 18/37, защото от 37-те числа, 18 са червени.

Шансът ти да загубиш обаче е 19/37, тъй като 19 числа са нечервени (черните и зелената нула). Съответно очакваната отрицателна възвращаемост се изчислява така:

Очаквана възвращаемост = (1)х(18/37) + (-1)(19/37) = 18/37 – 19/37 = -1/37 = -2.7%

Отрицателната стойност подсказва, че това е всъщност предимството на къщата.

С други думи, независимо от всякакви стратегии, които някой би ти продал, или съуеверия, които имаш – винаги си на минус. За всеки 100лв. които заложиш, средно, можеш да очакваш да загубиш 2 лева и 70 стотинки.

Важно! Този процент е удвоен при американската рулетка. При нея, имаш две нули (0 и 00), но изплащането остава същото. Поради това, предимството на къщата се удвоява и е цели 5.43%! В твой интерес е да играеш на европейска, също наричана френска, рулетка!

Разбира се, това е само средностатистически. Можеш да спечелиш много повече или да загубиш всичко. В дългия план, обаче, си гарантирано на минус – така работи математиката!

Къде може да залагаш на онлайн рулетка?

Е, хубаво – знаеш всичко за играта вече. Но къде да я играеш? Кои са най-добрите казина за онлайн игра на рулетка?

Именно за теб подбрахме най-добрите онлайн казина, където можеш да усетиш магията на рулетката!

WinBet

Winbet Онлайн Казино

В онлайн казиното на WinBet ще откриеш няколко варианта на рулетка. Ако тепърва „прохождаш“ в тази игра, тук можеш и напълно безплатно да я изпробаш, влизайки в „Безплатна Игра“.

Тръпката обаче идва с реалните залози, които можеш да направиш след като вече си регистриран потребител на WinBet. Така ще имаш възможност не просто да залагаш и да печелиш реални пари, но и да се възползваш от страхотните промоции на сайта.

И тук минималният депозит, с който можеш да станеш потребител, е на стойност десет лева. WinBet ще те приветства подобаващо, като удвои твоя първоначален депозит до 300 лева!

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

Всяка седмица след това ще получаваш оферти за бонус на стойност 50 процента от депозирана сума.

Вече споменахме, че можеш да изпробваш рулетката им безплатно. Това, както сам се досещаш, не важи за рулетка на живо. Ако предпочиташ живата игра, в WinBet ще откриеш четири варианта.

Може да играеш на класическата жива рулетка, на рулетка от Латинска Америка, от Балтийските страни или от Източна Европа. Тези игри можеш да откриеш в секцията „Казино на живо“.

Рулетката, която се намира в „Казино“ е стандартната видео рулетка на EGT, която всички обичаме.

Разбира се, ти можеш да си пробваш късмета и на всичките, ако това те влече, защото с един акаунт се възползваш от всички възможности за залози в сайта, от букмейкърските през ротативки до покер на живо.

Една регистрация сега, а толкова много развлечения занапред!

За подробна информация относно всички бонуси, видове залози, ВИП програми, прочети изчерпателния ни анализ на Winbet!

Bet365

Играй на Онлайн Рулетка Stars в Bet365 Казино

Ако не ти самият, то поне един твой приятел е 24/7 в портала на Bet365 и следи спортните си залози. В Bet365 обаче има много други неща, с които можеш да се забавляваш от дома си.

Линкът по-горе ще те отведе към казиното на Bet365, където ще откриеш два варианта на рулетката например: европейска и професионална.

Ако все още нямаш регистрация в Bet365, сега е моментът да си направиш такава, защото те очакват уникални промоции.

С десет лева минимален депозит влизаш в света на bet365, а като нов играч ще получиш 100 процента отгоре на първоначалния си депозит, стига той да е 20 лева или нагоре.

Bet365 Лого

Регистрирай се и играй рулетка с бонус от 200 лeвa!

 

Всички мразят понеделниците, но не и играчите в bet365. Това е така, защото всеки понеделник те имат шанс да спечелят бонуси от лотарията Празничен Понеделник. Билетите за лотарията ще събираш автоматично, докато играеш където и да е в сайта.

Докато играеш, не забравяй да следиш и за промоцията „За Сметка на Къщата“! В дните, в които тя е активна, ще имаш правото да си върнеш 20 процента от общата стойност на загубите ти в игрите.

Ще получаваш и Комп Точки, докато играеш на игрите на Bet365, независимо дали залозите ти печеливши или не. Тези Комп Точки ще ти се трупат автоматично, а ти, когато решиш, можеш да си ги обмениш в реални пари, с които да залагаш.

Редовните си играчи Bet365 също награждава с възможност за членство в тяхната ВИП програма, където промоциите са още по-сладки.

Ако всички тези промоции и възможности ти допадат, още сега можеш да започнеш своята игра на рулетка в Bet365!

За подробна информация относно всички бонуси, видове залози, ВИП програми, прочети изчерпателния ни анализ на bet365!

Bwin

Играй на Онлайн Рулетка в Bwin Казино

Различни видове рулетки ще откриеш и в казиното на Bwin. И тук имаш рулетка на живо, като можеш да избираш между четири различни вида, а при видео рулетките ще откриеш класическа европейска, френска и професионална.

Междувременно може да разгледаш и ротативките, които предлагат, защото играейки на голяма част от тях, ще участваш в надпреварата за главозамайващи джакпоти на стойност над три милиона лева!

Bwin Лого

Регистрирай се и играй рулетка с бонус от 400 лeвa!

 

И тук ще имаш възможност да удвоиш първоначалния си депозит, ако тепърва се регистрираш в сайта.

Освен това, всеки ден ще те награждават с до 100 безплатни врътки за популярната слот игра „Aztec Gold”, което значи, че всеки ден ще имаш многобройни безплатни шансове да грабнеш солидни печалби!

Ако порталът ти хареса и решиш да го споделиш с приятели, дори от това може да получиш страхотни промоции, бонуси и награди от сайта, разпространявайки персонализиран линк.

За подробна информация относно всички бонуси, видове залози, ВИП програми, прочети изчерпателния ни анализ на Bwin!

Заключение

Знаеш ли за феноменалния случай от 2005-та година, когато 110 човека са спечелили джакпота на американската лотария в един и същи тираж?

След разследване на този подозрителен случай било установено, че всъщност всеки един от тези 110 човека е спечелил своя дял от джакпота напълно честно и почтено. Как?

Оказало се, че всички тези хора са посетили китайски ресторанти из цялата страна от популярна верига непосредствено преди да пуснат лото. Там те са получили традиционните бисквитки с късметчета, от които излезнали тези по-късно печеливши числа.

Невероятно, но факт. Понякога едни числа, на които си попаднал по най-нелепия и случаен начин, могат да се окажат твоята най-добра инвестиция!

Който има търпението да си чака тегленията от лотото, нека си ги чака. Ние с теб обаче обичаме бързи пари и моментна тръпка.

Избери си своя бонус в Winbet; безплатни залози, безплатни врътки или чист кеш!
Регистрирай се сега!

За хора като нас е измислена рулетката. А за най-нетърпеливите от нас – онлайн рулетката.

Имаш огромно предимство в това, че в нашите казина най-често се играе европейска рулетка. Само поради факта, че при нея не присъства двойната нула („00“), за разликата от американската рулетка, предимството на къщата е почти наполовина по-малко.

Освен това, играта поддържа интереса и е идеална за хора, които си падат по числа.

За разлика от лотариите, където трябва да изчакаш, за да видиш какъв късмет са донесли твоите числа, в рулетката трябва да изчакаш само едно завъртане.

Ако обичаш като нас да залагаш на рожденната дата на кучето си, на онова число, което ти се струва, че виждаш навсякъде, на числата от последния си сън, рулетката е твоята игра!

Най-хубавото е, че не е нужно нито да чакаш, нито специално да се разкарваш до някое място, за да залагаш на любимите ти неща.

В онлайн казината, които подрахме за теб, можеш да го направиш още сега с няколко клика.

Какво чакаш? Мисля, че днес ти е късметлииският ден 😉

Кристиян

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.