Залагане на Тенис: Видове Залози и Стратегии

Тенисът е любим на много почитатели на спорта. Но играта може да служи не само за забавление, а също и да ти донесе примамливи печалби.

Много хора залагат на спорт не само защото това може да им спечели пари, но и заради тръпката от хазарта. Независимо от причините, по които си решил да залагаш, има неща, с които трябва да си запознат.

Тук ще намериш основополагаща информация за залагането на тенис, видовете залози, които можеш да поставяш, както и някои популярни стратегии.

Как се залага на тенис

Залози на тенис можеш да правиш почти по всяко време. Това се дължи на факта, че турнири се провеждат през цялата година, а спорта е толкова популярен, че коментари, анализи, статистика и всичко, което ти трябва, за да направиш добър избор, има в огромно количество!

Традиционно можеш да поставяш залози преди началото на срещата, но вече масово букмейкърите предлагат и залагане на живо по време на разиграването.

Това е особено привлекателно при тениса, защото става въпрос за спорт обикновено игран от двама съперници и е по-лесно да се оцени физическото и психическо състояние на опонентите в даден момент.

Ако си решил да залагаш на тенис, обръщай внимание на статистиката за дадени играчи. Освен това колко срещи са победили и с какъв резултат, недей да забравяш и настилката, на която играят. От нея също зависи много тъй като различни тенисисти се справят по-добре на различен тип настилка.

Освен представянето на играчите, метеорологичните условия също могат да се променят по време на играта. Силен дъжд, вятър, какво ли не сме виждали? Затова ти препоръчваме да разгледаш кои сайтове ти предлагат функция кеш аут (Cash Out), която ти позволява да “замразиш” залога си в даден момент и да предотвратиш по-големи загуби.

Залагането на живо също позволява и поставянето на залози за събития в мача с по-голям детайл като например победител от следващ сет.

Споменахме една от причините, по която е приятно да се залага на тенис. Друга е, че при повечето пазари за тенис имаш само два изхода (два варианта за залагане), тъй като при играта избягва равенството. А по-малкото възможности увеличават шанса ти да поставиш печеливш залог.

С всички камери, които преценят скоростта на удара, къде точно е паднала топката и т.н. се улеснява анализа на представянето на играчите, а също и се предотвратяват много съдийски грешки, които са чест повод за недоволство в други спортове като футбола.

Ясно е, че тенисът е красива игра, на която си струва да залагаш. Липсата на равенство, стриктната регулация на мачовете и изобилието от анализи и статистика правят спорта добър избор за начинаещите в света на залагането.

И все пак, нека обърнем внимание на една особеност, която всъщност съществува в много спортове, но е нужна да се спомене щом става въпрос за залагане.

Често се случва по някое време в турнир един срещу друг да се изправят двама играчи с различен потенциал. В резултат на това е естествено, че букмейкърите ще поставят изключително ниски коефициенти на доказано по-добрия състезател.

Ясно е, че те няма просто така да раздадат парите си само защото Надал трябва да се изправи срещу много по-неопитен тенисист. Но също така никой не иска напълно обезсмисляне на залагането. Затова се въвежда така наречения хендкап. Той представлява изкуствено променяне на резултата в ползва на по-слабия състезател, за да се стигне до ситуация, в която залозите и за двете страни имат смисъл.

Хендикап може да се постави например за сет или гейм. При този тип залог се приема, че фаворитът започва играта с минус определен брой сетове или геймове, а другият състезател с плюс същия брой. Нищо друго не се променя освен това, че сега по-силният играч трябва да спечели с по-голяма преднина, за да е печеливш залога ти, а по-слабият играч получава бонус на резултата, който може да те примами да заложиш за него.

Като краен резултат от хендикапа коефициентите за по-силния играч са значително повишени, а шансовете за печеливш залог за опонента му също са по-високи.

Видове тенис залози

А какви точно залози можеш да поставяш можеш да прочетеш тук. Видовете залози, които различните букмейкъри предлагат за различни събития могат да варират, като за срещи от Големия Шлем, особено с участието на топ тенисисти обикновено се предлага най-голямо разнообразие. Ето кои са най-често срещаните видове залози.

Залог на турнир

Почти всички залози на тенис се въртят около турнирите. Не е учудващо, че една от опциите за залагане представлява победител от турнир. През последните години популярни имена за такива залози са били Анди Мъри, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Хубавото на този вид залози е, че дори и при най-силните имена в тениса имаш получаваш добри коефициенти като например 3.5. Освен това коефициентите обикновено драстично скачат след топ 3-те играча. Така че ако имаш добро предчувствие, че някой по-слаб играч ще направи големия си пробив на даден турнир, можеш да спечелиш много с малък залог.

Залог на мач

Друг вариант за залагане е на победител от мач. Просто избираш кой играч според теб ще спечели мача и поставяш залога си. Толкова е лесно!

Сетове в мач

Разбира се, можеш да залагаш и на сетове. За да спечелиш по този начин, трябва да предвидиш точния резултат от сетове на мача вместо само победителя. Дори и един сет разлика ще направи залога ти невалиден, но пък имаш шанса да спечелиш много повече.

Да спечели първия/следващия сет

Преди началото на игра можеш да заложиш на това кой ще спечели първия сет. По време на срещата има опции за залагане на победител в последващия сет.

Брой сетове Под/Над

Букмейкърите също ти позволяват да залагаш на сетове под или над зададен брой. Не се учудвай, че този брой е число като 2.5. Определено е така, за да се предотврати нуждата за трета опция за залагане. По този начин е ясно, че ако поставиш залог Над, то при 3 сета печелиш, а при 2 губиш.

Брой геймове Под/Над

Освен за брой сетове, можеш да залагаш и за брой геймове в сет, като преди започването на играта залагаш за първия сет. Логиката е същата както при аналогичния залог за сетове, като летвата отново е поставена с дробно число и вариантите за залагане са два.

Освен в сет можеш да залагаш и за общ брой геймове в срещата, отново под или над зададено число. Някои букмейкъри предлагат и залагане за брой геймове в срещата под формата на три диапазона, например Под 20, Между 20 и 22 и Над 20.

Тайбрек

Друга възможност е да залагаш на това дали ще има тайбрек в мача. Както много други залози в тениса, този също е само с две опции за избор. Много букмейкъри предлагат и залог на тайбрек в сет.

Двоен резултат

На много места можеш да намериш вариант за залагане, който обединява два залога в едно. Например даден играч да спечели първия сет и да спечели мача. С по-висок коефициент ще намериш залог изискващ даден играч да спечели първия сет, но да загуби мача. За да се счита залог от този вид за печеливш задължително и двете условия трябва да са покрити.

Стратегии при залагането на тенис

След като вече си запознат с различните варианти на тенис залози, време е да разгледаме как точно ще прилагаш наученото. Защо ти е да се мъчиш да откриваш топлата вода, като можеш просто да се възползваш от опита на други преди теб?

Защото не сме фенове на безсмислените усилия, тук ти предлагаме редица изпитани стратеги за залагане на тенис. Ще видиш, че те не са никак трудни и можеш да започнеш да се възползваш от тях на момента!

Победа на фаворита в гейм

Тази стратегия е за срещи, на които можеш да залагаш в реално време. Идеята е да гледаш първите три-четири гейма и да изчакаш появата на силен играч, на когото да заложиш. Коефициентите за него в този момент не е никак учудващо да са доста ниски, но пък така си осигуряваш много голям шанс за печалба.

Този подход на залагане ще ти носи по-малки печалби, но е добра стратегия за начало, защото печелившия залог е по-вероятен. Но дори и печалбите да са малки, нищо не те спира да повтаряш стратегията във всяка среща, която гледаш, и така да натрупаш сума.

Форма

Представи си, че фаворита в даден мач току-що е преживял тежка загуба, или пък е краят на сезона и се очаква да е уморен. Букмейкърите отново поставят нисък коефициент за негова победа, но след като той загуби първите два сета например, коефициентът драстично скача.

Идеята на тази стратегия е да не залагаш преди срещата, когато коефициента е нисък, а след спад в представянето на фаворита, когато коефициента за него е по-висок. Ако ти също имаш съмнения дали той ще спечели мача, можеш да заложиш, че ще спечели поне един сет, което е доста по-вероятно, но пак би ти донесло печалба.

Сервиращ фаворит

Сигурно си забелязал, че играчът който сервира в даден гейм, често го печели. Ако търсиш по-сигурна печалба, можеш да правиш точно такива залози на живо. Коефициентите няма да са високи, но това се компенсира от по-големите шансове за печалба.

А за да си увеличиш още повече шанса за печалба при такъв залог, залагай само на тенисисти със силен сервиз. Също така недей да прилагаш тази стратегия при залози на женски тенис, защото там се наблюдават много пробиви.

За най-голям шанс за печалба можеш да залагаш за фаворит, който се изправя срещу значително по-слаб от него опонент. Така шанса за пробив е възможно най-малък, но очаквай и коефициентите да са по-ниски.

Заключение

Като за финал можем да кажем, че най-важните неща, които можеш да правиш, за да залагаш успешно на тенис, са да си добре запознат с играчите, на които искаш да заложиш и техните опоненти, както и да се възползваш от възможността за залагане на живо по време на срещата.

Тенисът е една много динамична игра и затова я харесваме. Ако искаш да направиш преживяването си докато гледаш тенис още по-интензивно, а също и да спечелиш някой лев, опитай шанса си в някой сайт за залози. Дано късметът ти се усмихне!

Успех и залагай разумно!

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.