SBOBET Ревю

От най-доброто в азиатската култура – храната – днес навлизаме в най-доброто от азиатския хазарт: SBOBET е отличеният с награда Азиатски Оператор на Годината хазартен портал, който днес ще бъде подложен на нашия собствен строг оглед, защото, когато комарджиите говорят, дори експертите мълчат.

Така де, само ние си знам какво точно искаме и очакваме от операторите, на които залагаме доверието и парите си. За да не ти се налага сам да проучваш в детайли всеки оператор, докато не намериш мястото, където принадлежиш, ние с удоволствие го правим вместо теб и за теб.

Ако си тук за първи път, подготви се за най-обстойното и същевременно изчистено откъм излишна информация ревю на хазартен портал, което може да откриеш, а ако си от нашите вече редовни читатели – вече знаеш, че можеш да очакваш най-доброто и най-искреното от нас.

Без повече излишни приказки, нека преминем към „дисекцията“ на Sbobet и да видим дали си заслужава тази немалка награда (като за една немалка територия като Азия).

  Какво ни хареса:

 • Високи коефициенти
 • Отлична комуникация с потребителите
 • Изчерпателна инфосекция
  Какво не ни хареса:

 • Не е лицензиран в България
 • Не е преведен на български
 • Минималният депозит е с висок праг

Кои са Sbobet?

Вече разбрахме, че Sbobet е азиатски хазартен оператор, печелил доста престижна награда – ама през далечните 2009-та и 2010-та година. Той оперира предимно в Азия с лиценз от Филипините, но и в Европа с лиценз от остров Ман (остров-държава, коронно владение на Великобритания).

Sbobet е филиал на компанията Celton Manx Limited, която предоставя продукти за онлайн залагания. Сайтът на Sbobet се класира на 11-то място в списъка с 50 най-влиятелни хазартни оператори на eGaming Review Magazine през 2011-та година.

Sbobet е и официален парньор на пет футболни клуба от Висшата лига на Англия, сред които Southampton и West Ham United, които са спонсорирали и с тениски.

Въпреки лидерството на Sbobet в класации и спечелените награди, той се оказва и в центъра на скандали, свързани с машинации на мачове, сред които дори среща между Левски и ЦСКА София през 2009-та година, когато нашите местни медии незаслужено сочат с пръст именно към Sbobet. В последствие обаче, те оттеглят обвиненията си.

Това не е никакъв показател, защото често, когато името на букмейкър е замесено в подобни скандали, повода за това са непристойни обвинения и действия извън радара на конкурентни оператори.

Ние ще бъдем абсолютно обективни в ревюто, защото целта ни е да разберем какво реално предлага Sbobet на играчи като нас и дали си заслужава вниманието. Трите думи, с които те се определят са: доверие (доказано чрез отличия и дългогодишен опит), стойност (конкурентни коефициенти и ненадминаи стандарти за Азиатски хендикап) и скорост (бързи депозити, бързи печалби, бързи изплащания).

За съжаление, Sbobet няма лиценз за България на този етап.

Основана: 2004

Седалище: Манила, Република Филипини

Сайт: www.sbobet.com

Sbobet Бонуси

Като всеки уважаван хазартен оператор, Sbobet също глези своите настоящи и привлича своите потенциални клиенти с атрактивни бонуси. Все пак, това е един от основните фактори, в които хазартните портали се конкурират в днешно време, така че нека видим дали Sbobet предлага оферти, за които си заслужава да се замислим.

200 Евро Бонус Нов Играч

Сумата е блестяща, съгласни сме. Но различните оператори оперират по-различен начин с бонусите си и ето какъв е случаят тук: вместо, както по принцип, да депозираш сума, да получиш и бонус сумата и да изпълняваш изискванията за превъртане след това, тук първо изпълняваш изисквания за превъртане на депозита и тогава получаваш бонуса.

Минималният депозит в евро зависи от метода на депозиране, но екипът на сайта ни сподели, че за да се квалифицираш за бонуса, който в същество е 15 процента от депозита ти до 200 евро, трябва да вложиш минимум 40 евро като първи депозит.

След това, от теб се очаква да превъртиш сумата на депозита 14 пъти в рамките на 60 дни. Изпълниш ли изискването, сумата на бонуса, който си заслужил, ще ти бъде внесена по сметката до три работни дни.

Ако те сполети лош късмет и не успееш да си превъртиш началния бонус 14 пъти, имаш позволението да внесеш допълнителна сума, която също ще се зачита към първоначалния депозит, но няма да влезе в изчисленията от 15 процента.

За превъртането също има изисквания откъм залозите, които можеш да правиш: то се зачита само при коефициенти от 1.50 нагоре за залози, които не са на живо.

Реално, за да получиш пълния бонус от 200 евро, трябва да депозираш около 1334 евро и да ги превъртиш 14 пъти. Използвай код DEPBON30 при първия си депозит, за да се регистрираш за него.

30 Процента Бонус Първи Депозит

Друг вариант за бонус към твоя първи депозит е с код “SEA9” и представлява 30 процента от сумата му. Той се прилага само за нови играчи.

За да получиш сумата на бонуса, първо трябва да изпълниш няколко условия. Най-важното от тях е, в рамките на 60 дена, да превъртиш сумата на депозита 26 пъти. Направиш ли го успешно, бонусът ще ти бъде преведен по сметката в сайта до три работни дни.

За да се считат залозите ти към превъртането на депозита те трябва да са с коефициент равен на или по-голям от 1.50. Ако не успееш да превъртиш сумата си според изискванията, винаги можеш да довнесеш средства, за да изпълниш условието, но те няма да влезнат към процента на бонуса.

Ако си приел условията за този бонус, имай редвид, че ако се откажеш, преди да си изпълнил условията, не само че няма да го получиш, но ще ти отнемат и 10 процента от нетните печалби под формата на административна такса.

Подарък за Рожден Ден

При регистрация в онлайн хазартни платформи, винаги попълваш и дата на раждане (най-малкото, за да докажеш, че си пълнолетен). Sbobet отправя специални покани към своите лоялни клиенти в деня на рождения им ден за участие в промоция или за безплатни залози.

За да се възползваш от този бонус, трябва да приемеш предложението или поканата преди края на последния ден от месеца, в който е рожденната ти дата.

Все пак, какъв по-добър момен да си пробваш късмета от рождения ти ден?.

Спортни залози

Селекцията от спортове в Sbobet е достатъчно голяма и разнообразна, за да привлече повечето любители на най-различни спортни залози, макар че със сигурност е по-малка в сравнение с някои световни лидери в букмейкърството.

От задължителните футбол, баскетбол и тенис до по-рядко срещаните и нестандартни за всички букмейкъри футзал, хърлинг и лакрос, Sbobet реално предлага една доста добра база за спортни залози, а олимпийските спортове си имат отделна секция. Включва и нашумялите в последно време електронни спортове, където се правят залози на виртуални игри или виртуални мачове на популярни спортове, финансов пазар, както и залози на развлекателна тематика, Entertainment, като например на развитие на събитията в популярни сериали и прочие.

В отделна секция от главното меню, озаглавена Racing можеш да залагаш на надбягвания с коне и кучета, които може да наблюдаваш чрез пряко излъчване. Видовете залози там са много, от точно място на финиширане до победител.

Коефициентите на сайта са доста добри и конкурентноспособни, както и едно много благоприятно за арбитражни залози (виж посветената ни на тях статия за повече информация) качество – те са стабилни, за разлика от тези на много други букмейкъри, които цепят секундата, когато става въпрос промяна на коефициентите.

Азиатският букмейкър се слави и с, представи си, залозите с Азиатски хендикап. Ако не си запознат с този тип залагане, ето ти едно кратко и ясно обяснение: когато се залага на срещи, където единия играч или отбор е отявлено в по-добра позиция от другия (базирано на опит, титли, очаквания и така нататък), букмейкърът дава предимство на отбора в по-неизгодна позиция. Например прибавя два гола към крайния резултат на по-слабо възприетия отбор, независимо от резултата, което ти дава по-голяма свобода да залагаш на такива отбори, където коефициентите са винаги доста по-високи, и, съответно, по-лесно да спечелиш от такива залози.

В сайта има и възможност за залози на живо, където можеш да залагаш на любимите си спортове, докато се провеждат игрите, срещите и така нататък. Както може би знаеш, този тип залагане дава страхотна възможност на бързите и предвидливите залагащи да уцелят страхотни коефициенти в точния момент, базирайки част от стратегията си върху наблюдения от самата игра, което нямаш шанс да направиш при предварителни залози.

За още по-приятна игра на залози на живо, сайтът предоставя и излъчване на живо на спортовете, която обаче е достъпна само за регистрирани играчи, които са поставили поне един залог, с който да докажат активност.

Кеш-аут опцията вече се търси навсякъде, така че едва ли има букмейкър, който да изостане в конкуренцията, като ограничи играчите си от такава, така че и тук няма да си лишен от нея. С тази опция можеш да затвориш залога си по всяко време до края на дадено събитие, ако имаш подозрения, че то няма да се развие според прогнозите ти и така да излезнеш на печалба или поне с минимална загуба.

Други функции, които ще ти помагат в залаганията и може да откриеш на сайта са статистика и резултати.

Условия

Условията за залагане в Sbobet са стандартните за всеки буимейкърски сайт. На първо място, трябва да си регистриран и да разполагаш със средства в сметката си в сайта.

Разбира се, трябва и да си пълнолетен. Няма как да излъжеш онлайн букмейкър за възрастта си, защото, в момента, в който решиш да теглиш печалби, най-вероятно ще ти бъде поискана верификация на идентичността чрез изпращане на снимка на някакъв документ за самоличност.

Освен това, по принцип нямаш право да залагаш от страна, в която Sbobet не е лицензиран.

  Спортовете в Sbobet:

 • Футбол
 • Баскетбол
 • Тенис
 • Бейзбол
 • Американски футбол
 • Австралийски футбол
 • Лека атлетика
 • Бадминтон
 • Плажен футбол
 • Бокс
 • Крикет
 • Колоездене
 • Дартс
 • Електронни спортове
 • Развлекателни
 • Хокей на трева
 • Финансови
 • Футзал
 • Голф
 • Хандбал
 • Хърлинг
 • Хокей на лед
 • Лакрос
 • Смесени бойни изкуства
 • Моторни спортове
 • Олимпийски спортове
 • Снукър и билярд
 • Ръгби
 • Тенис на маса
 • Волейбол
 • Ватерполо
 • Зимни спортове

Видове залози във футбола

Най-голям е, разбира се, пазарът за футболни залози.

Като най-популярни са обособени в началото секциите за футболни събития от Англия (Лига 1 и 2, Национална лига, Суперлига, Висша лига, Шампионат), Германия (Бунделсига и други), Италия (Серия А и други), Испания (Примера дивисон и други), Световни (Световната купа, международни приятелски), Европа (УЕФА, Европейски шампионат, Евролига).

Но това далеч не е пълния списък. Всъщност, Sbobet предлага залози за футболни срещи от континенти и държави от цял свят – Африка, Австралия, Азия, Северна и Южна Америка, Арабски емирства, Турсия, Перу, Финландия, Индонезия, Колумбия и още много, които общо с другите съставят един дълъг списък с около 50 региона, всеки от които с по няколко представителни лиги, състезания и първенства.

За някои държави като България и Сърбия няма да откриеш отделни секции, но мачове за залози се предлагат и от такива.

Видове залози в тениса

За съжаление, тенис секцията на Sbobet е доста оскъдна, защото там ще откриеш единствено редовни и чаланджър състезания на Асоциацията на тенис професионалистите (ATP) за мъже и жени в САЩ, Австрия, Бразилия, Китай, Хонг Конг, Япония и Мексико.

Видове залози в баскетбола

При баскетбола, разбира се, на първо място са САЩ със своята Национална баскетболна асоциация (NBA), след което може да избираш между европейски мачове, испански, италиански, гръцки, немски, френски, турски и на още около 15 държави, където баскетболът е добре развит.

Казино залози

Sbobet предлага две секции с казино игри – едната, наречена нетрадиционно Games съдържа класическите виртуални казино игри, които ще откриеш във всяко онлайн казино, а другата – Live Casino предлага игри на живо в реално време с истински крупиета, където играеш срещу истински играчи, вместо срещу компютър.

Голям недостатък тук е, че не се предлагат никакви бонуси за казино играчите. Също така, разнообразието от игри не е малко, но пък в сравнение с бързо напредващите хазартни сайтове, изостава по предлаган избор от игри във всяка секция.

За сметка на това пък, секциите са разнообразни: скреч карти, казино игри, слотове, виртуални игри, игри с числа, игри със зарове и прочие. Също така, важно е да се отбележе, че сайта предлага нещо, което много малко други правят: безплатно тестване на всяка игра с опцията Play for fun. Какъв по-лесен начин да си избереш игра, която наистина ти допада, без да си похарчил и стотинка?

Казиното на живо пък впечатлява с елегантен премиум дизайн на игрите, както и с добра селекция от популярни за казино на живо игри като рулетка, блекджек и бакара.

  Видове казино игри предлагани от Sbobet:

 • Hi-Lo игри (Toto Draw, Mazzetti, etc.)
 • Royal/House Baccarat
 • Royal/House Blackjack
 • Royal/House Roulette
 • Royal/House Sic Bo
 • Скреч карти (Fruit Basket, Zodiac Fortune, etc.)
 • Instant Win игри (Egg Mania, Fruity Fruits)
 • Игри с карти (Jacks or Better, 3 Faces Baccarat, etc.)
 • Игри със зарове (Dice Wars, Lucky Dice, etc.)
 • Слот игри (Medusa, Ramesess Riches, etc.)
 • Виртуални игри (футбол, надбягвания)
 • Игри на късмета (Djap go, Yin Yang Treasure)
 • Бинго
 • Кено
 • Тото
 • Бакара на живо
 • Рулетка на живо
 • Sic Bo на живо
 • Блекджек на живо
 • Super Six на живо

Ротативки

Слот игрите на Sbobet са разработени от производителя Logispin и са разнообразни откъм концепция, дизайн, условия и прочие.

Ще откриеш плодови (Froots), мистериозни (Pyramids of Anubis, Turkish Nights), спортни (Football Madness), аркадни (Star Raiders), забавни (Doctor Love), както и сладурски (Fluffy Favorites).

Всичко на всичко, ротативките на Sbobet са около 50, което не е лоша селекция откъм големина и никак не е бедна на разнообразни игри за всякакви вкусове. Единствено не е наблегнато на плодовите, които пък у нас направо доминират в казината.

Рулетки

Виртуалните рулетки в сайта са две: Royal и House, като между двете разновидности няма огромна разлика, освен в дизайна и са базирани на европейската рулетка (тоест само с един нулев сектор).

В казиното на живо има само един вид рулетка, отново европейска, като през цялото време наблюдаваш истинското колело, зад което стои реално крупие, а масата за залагания е със страхотен и доста реалистичен дизайн.

Блекджек

Сред виртуалните игри, блекджекът е Royal 5 Box, House 5 Box и нормален House Blackjack. Какво е 5 Box Blackjack? Това си е класическият блекджек, където обаче може да играеш с до 5 ръце едновременно.

В казиното на живо също има маса за блекджек в най-класическия му формат.

Покер

Единствената игра, която максимално се доближава до покер в Sbobet е Jacks or Better 100 Hand в казино игрите с карти. Sbobet не предлага нито виртуален покер, нито покер игри на живо, нито отделна зала за покер турнири, за съжаление на любителите.

ВИП схема и Промоции

И тук ще се наложи да те разочароваме, защото Sbobet не поддържа никаква програма за лоялни клиенти. Както споменахме, може би е добра идея да имаш регистрация тук за евентуални арбитражни залози, но на фона на доста други букмейкъри, включително и тези опериращи легално в България, има още много какво да се желае от Sbobet, за да е наистина конкурентноспособен.

Депозит, теглене, сигурност

Едно от трите си предимства, които Sbobet изтъква в секцията „Защо Sbobet?” е скоростта – бързите депозити и изплащания, които можеш да правиш в сайта се водят като лесно, усъщяствявани на същия ден, без тромави процедури. Да видим доколко е вярно.

Sbobet оперира с над 15 валути и работи с няколко популярни посредници за разплащания. Ние ще ти кажем как стоят нещата с разплащания в евро (тъй като няма опция за български лев).

Депозит

Методите за депозит в твоята сметка в Sbobet са:

 • Банкови карти – VISA, MasterCard
 • Skrill
 • Skrill 1-Tap
 • NETELLER
 • Банков превод
 • EntroPay

Всички тези методи гарантират моментни преводи, които отнемат от секунди до няколко минути, освен банковия превод, който отнема от 3 до 4 работни дни. Само той е с минимално изискване за депозит 100 евро, а всички останали изискват само 40. Сайтът не поставя лимит за максималната стойност на депозитите, но такъв поставят самите посредници, в зависимост от типа акаунт/сметка, която имате при тях и нивото ви на лоялност, най-често.

Sbobet не взима допълнителни такси за преводите, но такива се надчисляват най-често от посредниците. За да разбереш за какви такси става въпрос, може да видиш статията ни за методи за депозит и теглене, където подробно обясняваме това и други фактори при най-популярните посредници.

Теглене

Тегленето става чрез абсолютно същите методи, които ще използваш и за депозит, като обаче то се осъществява до 24 часа (като може да отнеме и по-дълго, ако ти поискат доказване на самоличност чрез копие на личен документ), а при банковия превод, прехвърлянето става от един до пет работни дни.

За да изтеглиш пари от сметката си, трябва да имаш минимум 40 евро с всички методи, освен с банковия превод, който изисква 100. Максималната стойност на едно теглене е 50 000 с всички методи, с изключение на NETELLER, който позволява само до 35 000 и банковият превод, който пък позволява до 250 000 евро.

Сайтът не таксува до четири изтегляния на месец.

Сигурност

Sbobet оперира успешно от 2004-та година, като досега името му единствено е било спрягано в медии за обвинения във фалшифициране на мачове, не и за скандали спрямо сигурността на играчите.

Другият важен фактор тук е, че все пак е букмейкър, който е печелил награди и това не е безпочвено.

Със сигурност можеш да се довериш на Sbobet и с личните си данни, и с парите си, тъй като той, както всички останали оператори, използва методи за криптиране на информацията.

Сайт-специфични екстри

Sbobet предлага едно страхотно разширение, което мислим, че повечето букмейкъри трябва да имат.

Sbobet Блог

Sbobet си има собствена страница тип „блог“, където споделя новини от света на спорта, както и други статии, които са полезни, информативни или развлекателни за играчите.

Там ще откриеш и материали, които обясняват неща като Азиатски хендикап и всякакви други неща, които сайтът предлага, а ти може да не разбираш – тоест, от там ще откриеш препратки към инфосекцията на сайта, която е адски подробна и изчерпателно откъм всякакви теми, от които клиентите може да се интересуват.

Glossary

В сайта ще откриеш обстоен речник на всички термини, които можеш да срещнеш из сайта, включително и на думи като „браузър“ – представи си, щом тази дума присъства там, едва ли ще липсва някоя, която наистина не знаеш и искаш да научиш значението и.

Поддръжка

Едно голямо браво за първия сайт, на който попадаме, с толкова много опции за контакти – очевидно Sbobet приема поддръжката на сайта и отзивчивостта и връзката с клиентите много сериозно.

Освен това, сайтът се поддържа на 12 езика, повечето от тях азиатски, но пък и познатите на повечето от нас английски, руски, немски и испански; все ще намериш такъв, който да те устройва.

Хубавото на повечето им методи за връзка е, че са наистина моментални. А пък и, честно казано, не знаем при каква ситуация би ти се наложило да ги използваш, защото в инфосекцията на сайта има толкова много полезна информация и отговори дори на най-простите въпроси, че трудно ще измислиш нещо, на което вече да няма изписан отговор.

  Методи за контактуване:

 • Чат на живо
 • Чрез и-мейл на: support@sbobet.com
 • Мобилен телефон:
  За Европа: +44 1624 721960
  За Азия: +63 27296516
 • WhatsApp: +63 939 823 9025
 • LINE: SBO-SUPPORT
 • WeChat: SBO-SUPPORT
 • Skype: sbo-css
 • FAX: +44 1624 721966 (Европа)

Мобилно приложение

Sbobet така набляга на своето SBOBET Mobile, че човек ще си помисли, че предлагат приложение за мобилни устройства – ами, не, оказва се, че не предлагат.

За сметка на това обаче са разработили оптимална мобилна версия на сайта – m.sbobet.com – която е идеално пригодена за по-малките екрани на устройства като телефони и таблети, организирана е лесно, така че да имаш бърз достъп до залози, коефициенти, събития и прочие.

Хубавата страна на това, че са вложили време в разработването на добра мобилна версия, вместо приложение, е това, че така няма ограничение на операционните системи, които имат достъп до него, нито пък трябва да си с най-новите и модерни устройства за достъп.

Сайт дизайн и софтуер

Дизайнът на Sbobet е сравнително изчистен, с много леки и приятни за окото цветове от синята гама, които по никакъв начин не дразнят. Интерфейсът му обаче граничи между модерното и Windows 98, ако се сещаш какво имаме предвид.

Това не е толкова важно обаче пред факта, че сайтът е наистина добре организиран и лесен за навигиране. Мобилна версия, регистрация и логин опциите са най-отгоре, още в началото, както подобава. Следва основното меню с предлаганите залози и игри от Sbobet (липсва ни само секция с промоциите, която всъщност е забутана в инфоменюто – чийто бутон се намира точно под логин полето, заедно с опцията за чат на живо).

По-голямата част от главната страница се състои с всичко около спортните залози, които вече обсъждахме, като под списъка с видовете спортни залози се намира и списък с услугите, които се предлагат към тях.

Най-отдолу са изброени, разбира се, партньори, социални мрежи и прочие И – най-доброто – разширено меню с препратки до всяка една част от сайта, която би те заинтересувала. Изключително удобно!

Отделен софтуер към сайта няма на този етап.

Отваряне на сметка

Регистрацията и отварянето на сметка в Sbobet не е никак сложна или бавна процедура, като сайтът приема акаунти от България.

 1. Навигирай до бутона Join Now FREE, който се намира в левия ъгъл на най-горната лента на сайта, точно след Payment Options и го натисни.
 2. В отделния прозорец за регистрация, първата стъпка е да си избереш потребителско име и парола, с които желаеш да влизаш в акаунта си в сайта.
 3. Кликни на бутон Proceed to Step 2.
 4. Тук попълваш личните си данни: име и фамилия, пол, дата на раждане, e-mail, държава на произход, държава на пребиваване, телефонен номер и промоционален код (за някой от бонусите).
 5. Отмяташ, че си пълнолетен и че си съгласен с условията им за ползване.
 6. Кликни върху бутон Register Account.
 7. Влез в и-мейла, който си посочил във формуляра, намери писмото от Sbobet и акивирай акаунта си чрез линка от него.

Финални думи

Sbobet е от онези букмейкъри, които имат силни предимства, но и няколко недостатъци, които са трудни за пренебрегване.

Сред големите му предимства са високите коефициенти, разнообразието от предлаганите видове спорт и казино игри, помощните средства в сайта, нивото на поддръжка и още няколко по-маловажни.

Няма обаче мобилно приложение, ВИП програма, покер платформа, минималните изисквания за депозит са високи и това са няколко от недостатъците на сайта.

В крайна сметка го препоръчваме горещо специално за две неща: акаунт за арбитражни залози и за залози, в които искаш да се възползваш от Азиатски хендикап.

Екипът на Winbig ти пожелава късмет!

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.