Toto.bg Ревю

Днешната ни тема няма нужда от представяне дори, защото едва ли има човек, който да не е чувал за Българския Спортен Тотализатор (БСТ) или, както са те учили от малък, „тотото“.

В последно време лотарийните игри са много нашумели, особено след появата на нови и модерни лотарийни компании, но тотото си остава класическият избор на голяма част от населението, което се дължи най-вече на джакпотите от милиони, които предлага.

Макар и от старата школа, БСТ никак не изостава в развитието си и днес предлага и онлайн вариант на дейността си, която се извършва в пунктове из цялата страна, както и много по-голямо разнообразие от игри отколкото в началото.

  Какво ни хареса:

 • Огромни джакпоти
 • Онлайн залагане
 • Разнообразие от игри
  Какво не ни хареса:

 • Няма онлайн моменти игри
 • Само един метод за депозиране

Кои са Тото.бг?

Toto.bg е онлайн порталът на Българския спортен тотализатор (БСТ) или, както го виждаш изписано най-често Спорт Тото.

Тотализаторът е лицензиран хазартен оператор, който стартира дейността си през далечната 1957 година с играта Тото 1 и до днес запазва огромната си популярност, с много нововъведения и подобрения, разбира се.

Той е държавно предприятие към Министерството на младежта и спорта и е юридическо лице. Дейността му се развива в над 1500 физически тото пункта в България, както и онлайн.

Част от средствата на БСТ още от началото на дейността му се събират за подпомагане на спорта в България. Членува и в международни организиции, които имат за цел развитие на сътрудничество между хазартните оператори от Европа и света, като Европейски лотарии (ЕЛ).

Основана: 1957

Седалище: София

Сайт: www.toto.bg

Тото игри

Тотото е лотарийна игра, организирана за определени интервали от време, в които хората правят своите предвиждания например за резултатите от спортни събития или група от числа, която ще бъде изтеглена, като за всеки тираж има ново теглене, с което се определят печелившите.

Тото игрите в Toto.bg се разделят на Тото 1 и Тото 2, като разновидностите им вече предлагат повече възможности от класическата игра с познаване на числа.

Джакпотите при тото игрите са прогресивни и се увеличават с всеки тираж, докато някой не ги спечели. След това се връщат на една базова сума и започват отново да се вдигат, като най-често достигат няколко милиона лева.

Джакпотът грабва този, който е познал всичко от условията на съответната игра, например при 6 от 49 трябва да е уцелил шестте числа, които ще бъдат изтеглени, от 49 възможни в една колонка.

Разбира се, печалби има и за по-неточни прогнози, като например само три от шестте числа, но печалбите са съответно доста по-малки.

Ако се случи повече от един човек да „хване“ джакпота, той се разделя поравно между печелившите. Всяка игра от Тото 1 и Тото 2 е с отделен натрупващ се джакпот.

Може да направиш своите предвиждания на електронен фиш онлайн или във всеки пункт на БСТ. Може да правиш и абонаментни залози, като отбележиш в колко тиража искаш да участва прогнозата ти.

Тегленията се излъчват на живо в ТВ предаването на БСТ по БНТ и bTV в уречените дни за тиражите, а резултатите може да видиш онлайн или в най-близкия тото пункт.

Тото 1

Тото 1 предлага три типа игри на базата на прогнози за футболни срещи.

Тото 1 – 13 Срещи

В тази игра трябва да направиш правилна прогноза на крайните резултати от 13 футболни срещи от програмата за тиража.

Може да играеш и със системи за пълно комниниране, които съсдържат всички възможни варианти за подреждане на знаците във възможно най-малък брой колонки.

Резултатът за всяка среща се отбелязва със знаците 1, Х или 2, които съответно са победа за отбора домакин, равенство или победа за отбора гост. При избора на само една възможност от тези три, предвиждането се води „твърдо“. Двойни предвиждания са за два възможни изхода от срещата, като например „1Х“, което означава победа на отбора домакин или равен резултат.

Тройните предвиждания пък допускат и трите възможни изхода от играта.

Печелившите групи започват от 10 правилно прогнозирани срещи, а при 13 се раздава джакпота. Сумата за печалби във всяка група се разпределя поравно между печалившите комбинации.

Тиражите са един или два пъти седмично, в неделя и четъртък. Минималният залог е 10 стотинки.

12 Тип 1Х2

Играта е изцяло на същия принцип като 13 Срещи, тоест отново се отнася до прогнозирането на резултати от уречени футболни срещи, но в случая на дванадесет.

Отново се допускат твърди, двойни и тройни предвиждания чрез системи за пълно комбиниране, но тиражът е един, само в неделя. Минималният залог е 10 стотинки, а минималната комбинация за печалба е от 11 срещи.

10 от 10

Отново на същия принцип за прогнозиране на изхода от футболни срещи, но само десет, като печелившата група е само от тези, познали резултата от всичките десет мача.

Тиражът е един път седмично, в неделя, минималният залог е 10 стотинки и също може да използваш системи за пълно комбиниране.

Тото 2

Игрите от Тото 2 са на база числа и са няколко вида. Прогнозите може да правиш сам или да избереш опция Автоматично, при която системата на тото ще избере сама комбинация от числа, с които да играеш.

6 от 42

Целта на играта е правилна прогноза на шест от общо 42 числа, които участват в тегленето. На всеки виш има четири области с по 42 числа, като минимално трябва да избереш шест числа от поне една от тях, за да се включиш в тиража.

Може да използваш системи за пълно комбиниране или съкратено записване, които позволяват избора на повече от шест числа в колонка, а системата отчита всички възможни комбинации от по шест числа сред тях по формула.

Минималният залог е 60 стотинки за една подадена комбинация от шест числа. Печалба получаваш при минимално познати три от шестте изтеглени числа за тиража.

Стартовият джакпот е 300 000 лева, като най-често, разбира се, е с доста по-голяма натрупана сума, а тегленето е два пъти седмично, в четвъртък и неделя.

6 от 49

Най-трудната прогноза на шест от 49 числа е и с най-големият стартов джакпот – два милиона лева!

Принципът на играта е абсолютно същия като при 6 от 42, като редовните тиражи са в четвъртък и неделя и минималният залог за тях е 85 стотинки за една комбинация от шест числа, а има и специални тиражи, където минималният залог е 1,20 лева.

5 от 35

Вече сигурно се досещаш, че и тук нещата седят по същия начин като с останалите две игри от този тип, но трябва да познаеш пет числа от общо 35. Трябва да познаеш минимум три, за да се квалифицираш за печалба, а минималният залог е 50 стотинки за една подадени комбинация.

Тегленията също са в четвъртък и неделя.

Втори тото шанс

Играта Втори тото шанс е с две отделни секции за категориите 6 от 49 и 5 от 35. Тя дава допълнителна възможност за предметни или парични печалби до 100 000 лева на всички квитанции от съответния тираж на двете споменати игри без допълнително заплащане. Втори тото шанс се тегли в понеделник за тиражите от неделя и в петък за тиражите от четвъртък.

За Втори тото шанс при 6 от 49 се изтеглят седем от 49 числа, като позналите с фиша си за отминалия тираж на 6 от 49 пет от първите шест изтеглени или шест от седемте получават награда.

При Втори тото шанс 5 от 35 се изтеглят пет от 35 и позналите и петте числа получават награда в размер, който се определя от допълнителна комбинация от изтеглени топки с цифрите 1, 3 и 5.

Зодиак

В играта Зодиак целиш да познаеш пет от общо 50 числа и една от общо дванадесетте зодии, участващи в тегленето. Ако искаш да играеш с повече комбинации от предлаганите във фиша четири области, може да използваш системи за пълно комбиниране.

При една подадена комбинация от пет числа и една зодия, минималният залог е един лев. Тегленията са два пъти седмично, в сряда и неделя.

Печалбите в играта са фиксирани, като джакпотът е със стойност три милиона лева, а минималната печалба е един лев за правилно прогнозирани две числа или правилно прогнозирана зодия.

Рожден ден

В тази игра се иска да познаеш последните две цифри на календарна година, месец в годината, дата в избрания месец и ден от седмицата, участващи в тегленето.

Фишът е с три основни области, като във всяка попълваш две цифри от 0 до 9 за годината, едно число от 1 до 12 за месеца, едно от 1 до 31 за датата и едно от 1 до 7 за деня от седмицата (или просто се възползваш от опцията за автоматично попълване и разчиташ на късмета си).

Денят от седмицата не е задължително да отговаря на избраната дата. Въпросът е да внимаваш обаче дали месеца е с 30 или 31 дни или дали годината е високосна, защото ако отбележиш например дата за 29 февруари за невисокосна година, залогът ти ще бъде невалитен.

Може да използваш и системи за пълно комбиниране. За една комбинация залогът е един лев, а тиражите са в четвъртък и неделя.

Играта е с прогресивен джакпот, а печелившите групи са дванадесет. Първите девет обхващат позналите само по един елемент, например число за деня в седмицата или число за датата в месеца, а джакпотът получават онези, познали всичко.

Тото Джокер

Тото Джокетър участва в игрите от Тото 1 и Тото 2 и награждава онези, направили правилна прогноза на печелившите двойки от позиции и цифри от генерираните номера на фишовете.

Звучи ти сложно? Всъщност е доста просто: маркираш поне три позиции над фабричния номер на фиша, които, зазедно със съответните цифри от уникалния номер на фиша, образуват една комбинация.

Тази игра не се играе самостоятелно. Тя е опционално допълнение към фишовете за другите игри, със своя собствена област Тото Джокер. За една подадена комбинация от три позиции и три цифри заплащаш само 20 стотинки. Минималните печалби са при правилно прогнозирани две двойки от позиции и цифри.

Моментни лотарийни игри

Спортният тотализатор предлага и атрактивни моментни игри, които са под формата на скреч билети и карти, тоест, които разкриват съдържанието си при търкане.

  Моментните игри в БСТ:

 • Златният феникс
 • 60 години СПОРТ ТОТО
 • Сума за думи – кръстословица
 • Каре аса
 • Златото на фараона
 • Черният диамант
 • Островът на съкровищата
 • Големият удар
 • Тото джакпот
 • Зодиак
 • Твоят късмет
 • Трите 777-ци
 • Честит празник!
 • Спечели всичко
 • Домашни любимци
 • Златният билет
 • Щастлив ден

Билетчетата са бърз, лесен и забавен начин да си изкараш печалба. Те са на достъпни цени, като най-евтините започват от левче и достигат до пет лева, а цените им обикновено са пропорционални на възможните печалби, тоест колкото по-скъп билет си купиш, толкова по-голяма възможна печалба можеш да очакваш.

Печалбите са най-различни и зависят от условията на самия билет, но най-често при някакво минимално условие си връщаш най-малкото цената на билета, а при късмета всичко изтъркано да е според условията, може да достигнеш до печалби от един милион лева само за секунди.

Някои от билетите съдържат и бонус игри, които са като втори шанс при неуспех в главната игра. Тях обаче трябва да си закупиш и изтъркаш физически от тото пункт, Lafka, Български Пощи или OMV, няма ги в онлайн вариант.

Депозит, теглене и сигурност

Депозитите и тегленето към и от сайта се извършват само и единствено чрез Epay.bg. Според екипа на БСТ, това е един от най-сигурните методи, понеже клиентът не споделя чувствителна информация като данните на платежното средство, а те получават гаранция, че лицето, извършило превода е въпросният клиент. БСТ не взима допълниърлни такси за паричните преводи, а минимален депозит не е упоменат.

Печалби до 10 000 лева се прехвърлят автоматично по сметката ти и може да ги изтеглиш чрез Epay.bg, а при по-голяма печалба трябва лично да представиш документи за самоличност в централата на БСТ, след което ще ти бъдат преведени по банкова сметка по твой избор.

Колкото до сигурност, БСТ е държавно предприятие, което следва стриктно българските закони, наложило се е с дългогодишното си присъствие и винаги е било изрядно откъм спазване на политиката си.

Сайт-специфични екстри

В сайта може да регистрираш уникалния код на всеки непечеливш билет от моментните игри, с което участваш в тегленията за определяне на участници в играта „Печалби Плюс – Суми за Думи“.

Ако пък откриеш три символа „Печалби плюс“ в играта Трите 777-ци, регистрирай кода и участваш за награди до 77 777 лева!

Поддръжка

Екипът на Toto.bg предоставя няколко метода за връзка с тях, като работното им време е стандартното целодевно за държавна организация.

По всичко си личи, че сайтът постоянно се обновява, съответно поддръжката му е отлична.

  Методи за контактуване:

 • Чрез и-мейл на: online@toto.bg
 • Телефон: 02 818 1888
 • Факс: 02 818 1801

Мобилно приложение

Мобилното приложение на Toto.bg е наречено СПОРТ ТОТО и е достъпно за потребители на Android и Apple продукти.

С него можеш да попълваш фишове за игрите от Тото 2, да проверяваш резултатите на тиражи, като дори ще получаваш съобщения веднага след като излязат. Ще можеш отвсякъде и да провериш фиша си.

Мобилното приложение е с модерен дизайн, като съдържа и секция с новини от последните събития и спечелилите късметлии, а в секцията Обекти може да откриеш най-близкия и удобен за теб тото пункт.

Има и секция Полезно, където ще откриеш инструкции за ползване на приложението и за попълване на фиш, отговори на често задавани въпроси и като цяло нужна информация.

Сайт дизайн и софтуер

Сайтът е с много приятен и модерен дизайн, като фонът е бял, а преобладаващите цветове са запазената марка на Спорт Тото синьо и оранжево.

Съдържа всичката полезна информация, която ти е нужна, разделена в отделни секции, измежду които ще навигираш много лесно.

Може да избираш между секциите Новини, Тото 1 и Тото 2, Проверка и Печалби, Моментни Игри, Тото Пунктове и За Нас, като това меню се намира в горната част на началната страница.

Друго, което ще откриеш са линкове към социалните мрежи на Тотото и търсачка.

Отваряне на сметка

Регистрацията в Toto.bg е лесна и бърза. От началната страница избери бутона Играй онлайн, който се намира под основния слайдър с новини или просто отиди на адрес https://toto.bg.

От страницата, която ти се отвори, избери бутона Регистрация от горния десен ъгъл.

Попълни данните, които искаш да използваш за акаунта си като потребителско име, и-мейл адрес и парола, след което и личните си данни.

Отбележи дали си пълнолетен, дали си съгласен с общите условия (двете задължителни полета) и дали искаш да получаваш и-мейли с промоции от сайта.

Натисни оранжевия бутон Регистрация, активирай акаунта си чрез линка, който ти е изпратен на и-мейл и готово!

Финални думи

Ако си любител на този тип хазарт, Toto.bg предлага наистина страхотни игри със страхотни джакпоти. Макар и до голяма степен да са застъпени класическите лотарийни игри, БСТ актуализира предложенията си и ги прави все по-модернизирани.

Възможността за онлайн игра от компютър или мобилно устройство е много удобна и очакваме да включат към това число и моментните лотарийни игри, които засега не са интерактивни.

В тотото винаги ще откриеш наистина атрактивни джакпоти, като доскоро наблюдавахме величествените 12 милиона и няколкостотин хиляди по витрините на пунктовете.

Най-хубавата част е, че печалбите са освободени от държавни и местни данъци, такси и запори, а и че каквото и да спечелиш, то ще ти бъде изплатено цялостно, а не както при конкурентни лотарии – на порции в продължение на години.

Добави Коментар

Имейлът ви не се публикува. Полета маркирани със звезда са задължителни.